Gregory Wathelet: "Een droom die uitkomt ... "

Gregory Wathelet: "Een droom die uitkomt ... "
Na afloop van zijn overwinning in Aken had Gregory Wathelet maar slechts enkele woorden nodig om dit alles te beschrijven: "Het is gewoon een droom die uitkomt!"

"Je naam op het bord van de winnaars in Aken," vertelt Wathelet. "Daar droomt iedere ruiter van. Het volstaat niet om je 100% te geven in Aken, hier moet je je 500% geven om een kans te maken op de overwinning en dat hebben we (Wathelet met Coree) gedaan." verklaart de Vice Europees Kampioen.

Wathelet is met zijn winst gestart aan zijn kans op de ultieme Rolex Grand Slam winst. Indien hij vier opeenvolgende Rolex Grand Slam wedstrijden wint - waarvan de volgende in Spruce Meadows in September - dan verdient hij een leuke extra van 2.000.000 Euro.

Wathelet en Coree, een vrij jonge combinatie

Gregory Wathelet begon Coree te rijden in 2014. "Ik kende de merrie wel al langer. Ik heb haar gevolgd sinds haar zes/zeven jaar oud. Op dat moment was ze in eigendom van de HAras de Hus, voor wie ik andere paarden reed. Het plan was haar op haar achtste lentejaar naar mij te brengen," vertelt Wathelet. Om de merrie te verzekeren deed Wathelet beroep op Judith Gölkel die haar overkocht van de Haras de Hus en bij Wathelet behield.