Een Speciale band ... Cameron Hanley over de band met zijn paarden

Een Speciale band ... Cameron Hanley over de band met zijn paarden
De Ierse springruiter Cameron Hanley staat bekend voor zijn liefde voor paarden en zijn zachte rijstijl. Sinds enkele decennia is de springruiter één van de vaste peilers van het Ierse springteam. We spraken even met de top ruiter, hoe hij zijn rijstijl omschrijft.

Hanley's rijden is gebaseerd op de band tussen paard en ruiter. "Het is belangrijk geduld te hebben en nooit op te geven. Blijf gevoelig aan de signalen die je paard je geeft. Ook al is het niet de eenvoudigste weg, het is de juiste weg die je moet bewandelen."

"Een ruiter moet slim zijn. Hij moet weten wat hij aan het doen is," vertelt Hanley. "Als ruiter moet je aandacht en voornamelijk respect hebben voor de signalen die je paard je geeft."

Volgens Hanley start alles met een blik op het paard in zijn habitat. Het geluk en de band schuilt soms in kleine zaken. Die kunnen verborgen zitten in een fitness, het algemeen management, de rijstijl, enz.



"Blijf steeds luisteren naar je paard. Houd je positie correct, je zit licht en gebalanceerd. Het is belangrijk in harmonie te blijven met je viervoeter." besluit de Ier.

"Als jij je paard vertrouwt zal hij zijn vertrouwen in je leggen. Behandel jij je paard met respect dan behandeld hij je met respect. Er is geen probleem je paard naar zijn uiterste te 'pushen' maar dan wel met het nodige respect."

Probeer steeds van je paard je vriend te maken ... besluit Hanley.