WB mennen: Boyd Exell naar de winst in Bordeaux

WB mennen: Boyd Exell naar de winst in Bordeaux
De tweede ronde van de wereldbeker mennen is tijdens Jumping Bordeaux gewonnen door Boyd Exell. De Australiër noteerde een tijd van 124.68 seconden.

Naast Exell mochten ook IJsbrand Chardon en Koos de Ronde zich klaarmaken voor de winning round. Daarin kwam Koos de Ronde als eerste aan de start met zijn donkerbruine viertal. De Ronde zette met een foutloze ronde in 127.77 seconden meteen een razendsnelle tijd neer.

Een tijd die Chardon met zijn drie schimmels en een bonte met een vliegende start en aanvallende rijstijl duidelijk wilde verbeteren. Dat lukte echter niet. Zonder fouten, maar met 128.21 seconden, was hij net iets langzamer.

Exell wist daarna wat hem te wachten stond en maakte de klus gedisciplineerd af.

Koos de Ronde is zeer tevreden over zijn prestatie in Bordeaux. ‘Wat een onwijs gave wedstrijd en een mooi technisch parcours’, reageert hij vanuit de vrachtwagen op weg naar huis. ‘Ondanks een pechfoutje in de eerste ronde gingen we door naar de winning round. Kicken om die met IJsbrand en Boyd Exell te rijden.

In de tussenstand van de strijd om de wereldbeker staat Exell nu op de eerste plek en De Ronde en Chardon gedeeld op twee. De finale is over drie weken in het Zweedse Göteborg. ‘Deze week doen we het rustig aan met de paarden, na deze zware wedstrijd en zo aan het einde van het indoorseizoen. Het is een kwestie van fit houden en zorgen dat alles lekker blijft lopen. De paarden hoeven nu geen parcoursen meer te lopen.’

De tussenstand in de wereldbeker:

Boyd Exell 30 punten
IJsbrand Chardon 27 punten
Koos de Ronde 27 punten