Team EK mennen bekend

Team EK mennen bekend

Bondscoach Harry de Ruijter heeft bekend gemaakt welke Nederlandse menners in actie gaan komen op het Europees Kampioenschap voor vierspannen in Gothenburg van 24 tot en met 29 augustus. Niet heel verrassend heeft De Ruyter er voor gekozen om zijn jarenlange succesformatie van IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman ook nu weer op te stellen.





De Nederlandse menners zijn al jaren toonaangevend op het hoogste mondiale niveau in de vierspansport en titelverdediger als het gaat om het Europese teamgoud. Op het EK in 2015, in het Duitse Aken, ging niet alleen het teamgoud naar Nederland, Chardon won toen zilver, De Ronde brons in het individuele kampioenschap. Ook in 2013 en 2011 ging het Europese goud naar Nederland en wonnen Timmerman (2013) en Chardon (2011) individueel goud. Een overzicht van alle successen van de Nederlandse menners is te vinden in de KNHS Mediaguide (een link daar naar toe staat onder aan dit bericht).

In de week van 21 tot en met 29 augustus staat Gothenburg geheel in het teken van de paardensport. Naast het EK voor de vierspannen vinden dan ook het EK springen, dressuur en para-dressuur plaats. De Nederlandse selecties voor deze kampioenschappen zijn al eerder bekend gemaakt.

Het Nederlands team bestaat uit:
IJsbrand Chardon (Den Hoorn ZH)
Koos de Ronde (Zwartewaal)
Theo Timmerman (Varsseveld)

Bondscoach: Harry de Ruijter (Kessel)
Teamveterinair: Albert van Unen (Vinkega)

Website: www.gothenburg2017.com