Taupin Rochelais wint voor derde maal Grand Steeple-Chase Waregem

Taupin Rochelais wint voor derde maal Grand Steeple-Chase Waregem
Waregem Koerse was opnieuw de verzamelplaats van tienduizenden paardenliefhebbers gisterenmiddag. Onder een stralende zon, ietwat (te) warme temperaturen stonden 4 hindernisrennen en 4 drafrennen op het programma. Allen van een aanzienlijk hoog niveau.

De Prix Jacque du Roy de Blicquy startte 15.00 uur. Deze steeplechase werd gereden over 4600 m en was open voor vijfjarigen of ouder. Met een totaal van 39.000 euro waagden negen duo's zich aan de winst. Uiteindelijk haalde Plouganou J. de winst met de 8-jarige Amour du Puy Noir (v. Ballingarry). RI O'Brien en de 7-jarige Cigalon Park volgde op de tweede plaats voor  E. Rongere en de 10-jarige Tamara du Granit.

Grand Steeple-Chase valt ten prooi van Beaurain

Het summum van Waregem Koerse, de Grand Steeple Chase had een prijzenpot van 100.000 euro. Voor de derde maal werd deze gewonnen door de 10-jarige Taupin Rochelais. Deze schimmel is in eigendom van Ecurie des Dunes. Het duo stopte de timer op 5'34"93.

Het programma volgde met de Grand Prix de la Ville de Waregem. Een galopren over 2350m van het besproeide zandterrein. 15 duo's waagden zich voor de winst waarvan er twee niet startten. De koerse stond open voor 3 tot 15 jarigen met minder dan 50.000 euro winstsommen. Met een extra 25m voor deze die tot 150.000 euro winstsommen noteerden.

België's Jos Verbeeck haalde er de winst met de zesjarige Bird Parker (v. Ready Cash). Het duo haalde de finish in 2'57"08, enkele hondersten verschil met Locqueneux en Clemenza AM die de finish kruiste in 2'57"19.

Belgische eigenaars zien paarden aan de top

De laatste ren van de dag werd eveneens gewonnen door een paard in Belgische eigendom. De 5-jarige Miss Balkania had geen probleem met de steeplechase over 3950m. Met jockey Lestrade snelde de Balko-dochter naar 4'57"07.

Jos Verbeeck overheerst drafrennen

In de Rallye Waregem werd de drafren opgengesteld voor 3-jarigen. Daarbij haalde Beatrice Demoulin de winst met Proud of My Face. De combinatie legde de 2350m drafren af in 2'59"83.

De 2350m lange Grand Prix Stad Waregem werd gewonnen door Joseph Verbeeck met Bird Parker. Het duo kreeg moest een extra 25m afleggen door de reeds ruime winstsommen. De combinatie klokte af in 2'57"08.

De 1800m prijs Jean Bouckaert was weggelegd voor J. Jr van de Putte met Crack Summerland terwijl  Hanna Huygens (Igor Darby) de concurrentie achter zich liet in de prijs Jules Storme. Voor Crack Summerland de tweede winst op rij in de prijs Jean Bouckaert, meteen goed voor een record als snelste drafkoers van Waregem Koerse.