Rosalinde Bixie dag bij EC de Peelbergen een groot succes!

Rosalinde Bixie dag bij EC de Peelbergen een groot succes!
Zondag 21 mei stond het Equestrian Centre De Peelbergen geheel in het teken van BIXIE rijden. De organisatie was in vertrouwde handen van Rosline;  Solange Hermans (Sevenum) en Cindy Denessen (Weert) . Het bixierijden is mooie manier om kennis te maken met de paardensport en wordt op deze dag uitgedragen door meer dan 400 kinderen, in de leeftijd tot en met 12 jaar, die samen maar liefst 430 keer aan start komen.

Deelnemers kwamen uit Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs Luxemburg! Er zijn meer dan 3.000 bezoekers geteld die dag.

Op deze dag konden alle kinderen naar hartenlust genieten van de ponysport en daarnaast nog eens van de leuke kermis, een primeur voor Kronenberg!, stormbaan, schatkistjes hengelen altijd prijs, kleurplaatwedstrijd, springkussen, gezonde voeding proeven en nog veel meer. Deze dag stond in het teken van sportief paardrijden met plezier, verzorging en gezondheid van je pony en natuurlijk veilig paardrijden . Alle kinderen kregen een mooie rozet en medaille en krijgen ook een leuk boekje over de verzorging van je pony aangeboden door Stichting Limburg Paardensport.

Nieuw is de rubriek voor kinderen die geen eigen pony hebben, de Heihof rubriek. Hier konden kinderen die geen eigen pony  hebben toch meedoen. Deze rubrieken zaten meteen vol, dus animo genoeg voor deze leuke manier van instroom van de ponysport.
Ook nieuw is de Rosline Bixie Paradressuur kids rubriek. Hier deden kinderen aan mee met een beperking en werd begeleid worden door o.a. Nicole den Dulk, zelf paralympisch dressuurruiter.
een indruk van deze dag is te bekijken op de facebookpagina van de Rosline fanclub.

Tijdens deze dag werd er een superleuke loterij gehouden waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. De opbrengst hiervan gaat naar de DVB Foundation. Deze organisatie ondersteunt het mogelijk maken van paardrijden voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Voor meer informatie www.roslinefanclub.com