Menteam tiende bij WK Tweespannen ´17 in Lipica

Menteam tiende bij WK Tweespannen ´17 in Lipica

Het zat de Nederlandse deelnemers aan het WK mennen voor tweespannen in Lipica (Slovenië) niet mee. Het team van bondscoach Harry de Ruijter (Kessel) eindigde uiteindelijke op de tiende plaats. Individueel was Stan van Eijk op plaats 8 de beste in het individuele klassement. Goud ging zowel bij de teams als individueel naar Hongarije.





Al in de dressuur begon het niet echt goed voor oranje. Na dit eerste onderdeel stond het team bestaande uit; Stan van Eijk, Tom Engbers en Tristan Verheijen, op een achtste plaats. Eerste teamlid Tristan Verheijen reed goed in de marathon, tot hij op de derde hindernis een bocht te krap nam en op een paal botste. Verheijen viel daarbij van de koets en ook de groom moest de koets verlaten wat samen al een totaal van 25 strafpunten opleverde.

Debutant Stan van Eijk reed vervolgens wel een voortreffelijke marathon en eindigde uiteindelijk als tweede van de 81 deelnemers in dit onderdeel en steeg van de 26e plaats na de dressuur naar plaats 9. Met een nette vaardigheid wist hij nog een plaats te klimmen in de eindrangschikking.

De debuterende en individueel startende Geert Dijkhof reed zeer sterk in de marathon en eindigde in dit onderdeel als vierde, waarmee hij ook een enorme sprong ik het klassement maakte. In de vaardigheid moest hij weer iets terrein prijsgeven om als 31e te eindigen.
Bij de start in de marathon van Tom Engbers leken de medaille kansen voor het Nederlands team helemaal nog niet verkeken. Engbers begon zeer sterk aan de marathon en reed in de eerste hindernis zelfs de snelste tijd. Tussen hindernis twee en drie werd er echter een klein wondje geconstateerd op de heup van een van zijn paarden en Engbers werd uit de wedstrijd gehaald.
De individueel startende Antonie ter Harmsel werd 16e in de marathon en kwam in het eindklassement op plaats 27.

Uitslag WK 2-span 2017
Teams
Goud: Hongarije, 310.95
Zilver: Duitsland, 315.30
Brons: Frankrijk, 336.73
10. Nederland, 375.24

Individueel
Goud: Martin Hölle (Hon), 148.90
Zilver: Sebastian Warneck (Dui), 158.85
Brons: Beat Schenk (Zwi), 159.82
8. Stan van Eijk (Schinveld), 165.28
27. Antonie ter Harmsel (Rijssen), 182.35
31. Geert Dijkhof (Klarenbeek), 185.27
56. Tristan Verheijen (Weert), 209.96
* Tom Engbers (Vasse) uit de wedstrijd in de marathon