Koos de Ronde grijpt wereldbeker punten in Londen

Koos de Ronde grijpt wereldbeker punten in Londen
Gisteravond imponeerde de Australiër Boyd Excell het publiek met zijn statige vierspan. In de London Olympia hal liet Excell de concurrentie achter zich in de wereldbeker mennen. Nederlander Koos de Ronde volgde op de tweede plaats voor Jozsef Dobrovitz.

Aangezien Excell via een wildcard aan de start kwam, waren de wereldbeker punten echter voor de Ronde. Koos de Ronde's team kende de tegenstanders. De Ronde wist dat zijn tegenstanders een foutloos parcours hadden afgelegd. "Halfweg het parcours maakte ik de klik, ik besefte dat mijn tijd goed zat en nam geen enkel risico meer," verklaart de Nederlandse chauffeur. Met een totaal van 94,15 punten moest de Ronde uiteindelijk de winst afgeven aan Excell (87,34 punten).

" Ik ben enorm tevreden met mijn resultaat," verklaart de Ronde. "Parcoursbouwer, Johan Jacobs had het niet eenvoudig gemaakt. die ongelukkige 'bots' op de tweede obstakel zit me nog dwars, maar uiteindelijk was het een geslaagde rit." besluit de bronzen medaille winnaar van de WEG 2014.

De top vijf werd afgewerkt door Georg von Stein (106,04 punten) en Jozsef Dobrovitz jr. (114,06 punten) op een vierde en vijfde plaats. Omdat de Ronde de punten grijpt klimt deze naar de derde plaats in de wereldbeker ranking.

stand wereldbeker na london.

1       Boyd EXELL                           AUS         27
2       Jozsef DOBROVITZ                HUN        21
3       Koos DE RONDE                     NED         20
4       Jozsef DOBROVITZ jr.            HUN        13
5       Georg VON STEIN                   GER         12
6       IJsbrand CHARDON                NED         10
7       Edouard SIMONET                  BEL         8
8       Theo TIMMERMAN                  NED         7
Rainer DUEN                         GER         7
10     Jérôme VOUTAZ                    SUI         5