Ijsbrand Chardon Europees kampioen mennen in Gothenburg, Nederland neemt ook het teamgoud mee naar huis

Ijsbrand Chardon Europees kampioen mennen in Gothenburg, Nederland neemt ook het teamgoud mee naar huis
Vandaag stond in het Zweedse Gothenburg het laatste onderdeel van het EK mennen op het programma.

Deze 'cones competition' kwam op de naam te staan van de Zwitser Jérome Voutaz. Met zijn vierspan zette hij de snelste tijd neer tijdens een foutloze omloop in 168.58 seconden. Anthony Horde volgde hem voor Frankrijk in 173.81 seconden. De Belgische Dries Degrieck reed naar het brons in 176.32 seconden.

Voor Axel Olin (Zweden) en Jiri Nesvacil jr (Tsjechië) was er ook nog een plaats in de top vijf.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Koos de Ronde. Hij bezette de zesde plaats.

Nederlandse kampioen dankzij Ijsbrand Chardon

De individueel titel van Europees kampioen mennen gaat zo naar Nederland met Ijsbrand Chardon. België plaatst zich nog op de tweede plaats dankzij Edouard Simonet. Christoph Sandmann verovert voor Duitsland de laatste plaats op het podium.

Voor Theo Timmerman (Nederland) was er nog de vierde plaats. Georg von Stein (Duitsland) sloot de top vijf af.

Goud voor Nederland in de teamcompetitie

In de teamcompetitie is het Nederland dat met het goud aan de haal gaat. Ons team van Harry De Ruyter, bestaande uit Koos de Ronde, Ijsbrand Chardon en Theo Timmerman verzamelde een totaal van 299.73 strafpunten.

Ze blijven zo Duitsland voor. Met 308.94 strafpunten waren Mareike Harm, Georg von Stein en Christoph Sandmann goed voor het zilver.

België slaagde er ook nog in zich te verzekeren van een podiumplaats. Het team van Françoise Thiry verzamelde 320.04 strafpunten. Edouard Simonet, Dries Degrieck en Glenn Geerts gaan zo met het brons naar huis.