Gun Runner wint prestigieuze Pegasus World Cup

Gun Runner wint prestigieuze Pegasus World Cup
Afgelopen weekend heeft de vijfjarige hengst Gun Runner (Candy Ride x Quiet Giant) de imposante Pegasus World Cup op zijn naam geschreven. Gun Runner zet zo een eind aan zijn sportieve carrière en focust zich voortaan op de fokkerij.

Lange tijd had Collected de koppositie in deze race. Bij het ingaan van de laatste bocht bracht Florent Geroux zijn Gun Runner op gelijke hoogte met Collected en uiteindelijk aan de leiding. De combinatie won  met 2½ lengte voor West Coast die ruim tien lengten voor lag op de derde aankomende Gunnevera. De rest van het veld finishte op meer dan tien lengten daarachter.

De Pegasus World Cup overwinning is goed voor een winstsom van 7 miljoen Dollar. Dit brengt het totaal prijzengeld van de hengst op 15.988.500 dollar.




De Pegasus World Cup werd bedacht door Frank Stronach. Stronach verkocht bij de opbouw twaalf aandelen van elk 1 miljoen dollar. Het opzet was een race voor Engelse volbloeds met het hoogst gedoteerde prijzengeld. Echter is die eer nog steeds aan de Dubai World Cup. Als eigenaar van zo’n aandeel heb je de eerste optie om deel te nemen in de toekomstige Pegasus World Cup races en deel je voor 100% mee in de netto-inkomsten van de omzet, de mediarechten en de sponsoring van de Pegasus World Cup.

Verder heb je als aandeelhouder en deelnemer een gegarandeerd rendement van 650.000 dollar.