Het IOC keurt nieuwe Olympische Format goed

Het IOC keurt nieuwe Olympische Format goed
Het FEI bevestig dat het IOC (Internationaal Olympisch Committée) officieel bevestigd heeft dat de hippische sporten worden opgenomen in de Olympische Spelen van 2024. Verder is de ingediende format voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 goedgekeurd. Klein addertje, de paardensport dient wel in de toekomst nog steeds de gestelde quota te halen.

Dit jaar startte de ruiter wereld de #TwoHearts campagne om meer publiek en respons te creëren tijdens de hippische Olympische Spelen.

Ingmar De Vos i opgetogen met de bevestiging van het IOC. "De bevestiging is een teken dat onze inspanningen om de sport te moderniseren worden erkend." De Vos vertelt verde; "Het feit dat onze format voor Tokyo werd goedgekeurd betekend eveneens dat er meer landen aan de start zullen kunnen komen in Tokyo. Er zullen dus nog meer landen atleten kunnen afvaardigen naar de Olympische Ruiterspelen."

Na de Rio 2016 Olympische Spelen ontstond de discussie of landenteams voortaan niet moeten gevormd worden door drie ruiters in plaats van vier. Na een hevige onderhandeling met de topruiters werd de nieuwe format door de FEI General Assembly goedgekeurd, nu dus ook door het IOC. De nieuwe formule bevat bovendien ook de mogelijkheid om reserve combinaties in te zetten en niet langer te rekenen op de zogenaamde drop score overheen de Olympische disciplines (Eventing, Dressuur en Jumping).

Kortom heel wat drastische wijzigingen.

 

Verder zijn momenteel Parijs en Los Angeles nog in de running voor de Olympische Spelen in 2024 en 2028. Volgens De Vos zal Parijs een iconische setting garanderen op het terrein van Versailles. In Los Angeles  zal een golfterrein de paardensport huisvesten, dit met het nodige oog voor detail.