Zangersheide kent zijn nieuwe goedgekeurde hengsten

Zangersheide kent zijn nieuwe goedgekeurde hengsten



Het Zangersheide kent zijn nieuwe goedgekeurde hengsten. Vandaag vond de laatste ronde plaats waarin nog 22 hengsten in de leeftijdscategorie van twee en drie jaar hun kwaliteiten moesten tonen. Hiervan werd exact de helft, 11, goedgekeurd op het terrein van Zangersheide. Bij de oudere hengsten waren dit er in totaal 15.

Twee hengsten van Aleksander Onyschenko kregen het stempel 'approved'. Dit gaat om Lamour Z, een nakomeling van Levisto Z, en nog een nakomeling van deze hengst genaamd Lethago Z. Stal Poppelaars kreeg goedkeuring op de hengst Jododinus, een nakomeling van Etoulon VDL, en de hengst Jappaloep SA (v. Eldorado van de Zeshoek) van fokker TH. Sanders Peeters, die in eigendom is van Mathijs van Middelkoop en Stal Hendrix en Aris van Manen kreeg ook de approved stempel.

Verder zag fokker Herman Jacobs zijn hengst Just a Dream (v. Flying Dream) goedgekeurd worden en fokker H.G. van Wijlick zijn Carlos (v. Cascadello). Voor het Zangersheide zelf waren daar de hengsten Apollo Z (v. Aktion Pur) en zijn halfbroer Action Game Z.

Bij de oudere hengsten vinden we onder meer Cornet Z (v. Codex One) in eigendom van Team Nijhof en gefokt door M. Van de Bruggen, Lowie Joppen zijn Clearround (v. Clearway) en van Stoeterij Zangersheide gefokt door de Nederlander Piet Janssen Cascol Z (v. Casall).





 

 

Bekijk hier de complete lijst