Vijf VDL Stud hengsten gekeurd bij het Selle Francais

Vijf VDL Stud hengsten gekeurd bij het Selle Francais
De VDL Stud heeft op zijn website en Facebook-pagina aangekondigd dat het Selle Français stamboek vijf van hun hengsten heeft goedgekeurd. Bubalu, Corporal, Glasgow van 't Merelsnest, Global Express en Quasimodo van de Molendreef hebben voortaan het groen licht bij het Franse stamboek.


Quasimodo van de Molendreef is met zijn 24 lentes de oudste van de groep. De zoon van Heartbreaker heeft al verschillende nakomelingen op het hoogste niveau in de springsport lopen met als bekendste Hello Sanctos van Scott Brash.

Onder Jur Vrieling sprong Bubalu Grand Prix en de zoon van Baloubet du Rouet nam in 2015 afscheid van de sport. In Caen won het paar met het Nederlandse team goud op de wereldkampioenschappen.

Glasgow van 't Merelsnest (v. Nabab de Reve) laat dan weer momenteel heel wat van zich horen. Onlangs sprong de hengst nog naar de wereldbeker overwinning met Vrieling in het zadel, in Helsinki.

Ook de Cardento-zoon Corporal is actief onder Jur Vrieling. De zevenjarige Orient Express-zoon, Global Express is de jongste. Hij loopt in de sport onder het zadel van Lennard de Boer.