Verkort KWPN verrichtingsonderzoek voor Adelinde Cornelissen haar Fleau de Baian

Verkort KWPN verrichtingsonderzoek voor Adelinde Cornelissen haar Fleau de Baian



Vanochtend werd de attestkeuring op het KWPN-centrum georganiseerd. Deze keuring is open voor hengsten die tijdens de eerste, tweede of derde bezichtiging niet beoordeeld konden worden vanwege veterinaire redenen of waarvan de beoordeling in de eerste of tweede bezichtiging was gestaakt.

Begonnen werd met een drietal springhengsten die gepresenteerd werden voor de hengstenkeuringscommissie springen. Nadat deze hengsten op de straat waren beoordeeld, werd de beoordeling met het vrijbewegen en vrijspringen in de Willem-Alexanderhal voortgezet. Van de drie gepresenteerde springhengsten werden er twee aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Het betreft cat. 17, een zoon van Baloubet du Rouet uit Sereuza, een elite, prestatie, sport-spr merrie van Heartbreaker x Ramiro x Le Mexico uit dezelfde stam als Etoulon VDL. De hengst is gefokt en geregistreerd op naam van de combinatie Jan Lamers uit Oss en M. van der Struis-Baan uit Heerle. Verder werd aangewezen cat.nr 131, Emir R uit G.Rubertha R3, een stb-ex merrie van Sam R x Voltaire x Joost gefokt en geregistreerd op naam van Stal Brouwer uit Gieten.

Dressuurpaarden
De dressuurcommissie kreeg vier hengsten te beoordelen. Hieronder de al eerder voor de derde bezichtiging aangewezen Fleau de Baian, de volle broer van Parzival. Evenals zijn volle broer wordt dit fokproduct van de familie Beyer uit Boven-Leeuwen in de sport uitgebracht door Adelinde Cornelissen. Fleau de Baian werd dan ook vlot aangewezen voor het verkort verrichtingsonderzoek. Vanwege het feit dat de hengst al succesvol Licht Tour loopt is alleen een beoordeling van het stalgedrag gedurende vijf dagen in Ermelo voldoende. Verder werden voor de test aangewezen een zoon van All at Once uit de elite en Lichte Tour-merrie Darabel. Deze dochter van Westpoint krijgt met deze aanwijzing haar tweede zoon uitgenodigd voor de test nadat in Den Bosch al cat.322 werd aangewezen, een zoon van Bordeaux. De hengst is gefokt en staat nog geregistreerd op naam van Stal 104 BV in Wijdewormer. Verder werd aangewezen cat 326, Bordeaux uit Verro Fleur, een ster preferente prestatiemerrie van Ferro x Wisconsin x Zaire. Gefokt door J. van Laar in Rhenen en geregistreerd op naam van Joop van Uytert. De vierde dressuurhengst die de dressuurcommissie aanwees is een zoon van Governor uit de elitemerrie Bione, een dochter van Negro x Mataro x Balzflug gefokt door A.J.M. Bergmans-Wagemans uit Oisterwijk en geregistreerd op naam van Gerard Korbeld uit Nijverdal.

Herkeuring
Eén hengst werd aangeboden voor herkeuring. De herkeuringscommissie bestaat voor de dressuurpaarden uit Ad Aarts (voorzitter), Marijke Kool en Augusta Lantsheer. Deze hengst met cat.nr. 556 werd in Den Bosch in de tweede bezichtiging afgewezen. De herkeuringscommissie zag genoeg mogelijkheden om de hengst onder het zadel te testen. Het betreft een zoon van Governor uit Gucci Boa T, een elitemerrie van Bretton Woods x Florencio x Goodtimes gefokt door S. Duinstra uit Eastermar en geregistreerd op naam van Ad Valk. Uit dezelfde moederlijn komt ook de KWPN-hengst Grand Galaxy Win.