Veilingtopper Westfaalse hengstenkeuring voor € 220.000 naar Stoeterij Zangersheide

Veilingtopper Westfaalse hengstenkeuring voor € 220.000 naar Stoeterij Zangersheide
De Westfaalse hengstenkeuring was ook dit jaar succesvol voor Stoeterij Zangersheide. Na een lang en spannend biedduel tijdens de hengstenveiling trok de  Belgische stoeterij aan het langste eind om de geprimeerde publiekslieveling van Quasimodo Z aan haar collectie toe te voegen.

“Stoeterij Zangersheide is steeds op zoek naar de allerbeste jonge hengsten om ter dekking aan te bieden aan fokkers in heel Europa. Een paard als deze Quasimodo Z - zoon vind je niet elke dag en een kans als deze mag je dan ook niet laten liggen. Wij zijn bijzonder gelukkig hem aan onze collectie te kunnen toevoegen!” aldus Judy Ann Melchior “Het is een bijzonder compleet paard dat volgens ons alles in zich heeft om het ver te schoppen in de sport. Hij heeft een krachtige galoppade, springt met veel afdruk en toont een ongekend vermogen. Daarnaast bewijst Quasimodo Z zich steeds vaker als top springpaardenvererver. Het feit dat onze nieuwe aanwinst, net als onze Taloubet Z, een moeder van Polydor heeft maakt voor ons het plaatje compleet! Wij zullen deze hengst dan ook met plezier voorstellen tijdens onze hengstenpresentatie op 20 februari in Marl en op 3 en 4 maart in tijdens onze Open Dagen in Lanaken”.

Naast een fantastische voorstelling in vrijheid beschikt de geprimeerde hengst ook over een sterke moederlijn. Moeder Poly Magic is de volle zus van Poly Power die op 1m60 niveau sprong alsook de halfzus van Vladimir Tuganov’s voormalige Confident of Victory die ook top 1m60 niveau actief is.

Na de aankondiging van de komst van topvererver Heartbeat Z eerder deze week is dit de tweede nieuwe naam voor de catalogus van 2018 van Stoeterij Zangersheide. Traditioneel wordt de volledige collectie bekendgemaakt tussen kerst en nieuw, ongetwijfeld met een extra verrassing voor de Europese springpaardenfokkers.

Copyright: G. Recki