Mister Mikado en Jewel Miss imponeren op CK Drenthe

Mister Mikado en Jewel Miss imponeren op CK Drenthe
Tijdens de Centrale Keuring in Drenthe hebben Jewel Miss en Mister Mikado zich duidelijk onderscheiden van de andere deelnemers. Jewel Miss werd als Dagkampioen bij de driejarige springmerries gekroond.  Bij de springveulens was het Mister Mikado die de overwinning in de wacht sleepte.

 

De opvallende dochter van Namelus R uit elitemerrie Charming Miss (v.Atlantic), Jewell Miss won het niet alleen van haar leeftijdgenoten, maar tevens van de beste oudere merrie F-Alba. “

Een charmante en lang gelijnde merrie, die duidelijk in het rechthoeksmodel staat, fijn galoppeert en tijdens haar stamboekopname ook goed gesprongen heeft”, aldus juryvoorzitter Cor Loeffen over Jewel Miss, “De overige deelnemers in de kwaliteitsvolle groep driejarige merries krijgen eveneens een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring.

Jewel Miss is gefokt bij M. Strating in Eelde en staat geregistreerd bij Annemarie Lagrand uit Peize. De reservetitel was voor Judeska Molga van de Crumelhaeve (Emir R x elite prok v.Odermus R), gefokt door familie De Kruijf uit Daarle en R. van Minnen uit Daarle, die samen met D.E. de Kruijf uit Zuidwolde als geregistreerde te boek staat.

Mister Mikado on top bij springveulens

Een goede oogst springveulens voor de NVK, maar liefst vijf mogen er door naar Ermelo. Dit geldt helaas niet voor de kampioen, want dit is een register A-veulen.

Deze Mister Mikado van f/g A. Veenhof uit Gieten is een nakomeling van Dallas VDL uit keurmerrie Garanna (v.Up to Date). Cor Loeffen: “Een royaal ontwikkeld en zeer rijtypisch veulen met een sterke lendenpartij, dat heel goed galoppeerde en veel buiging in de gewrichten liet zien.” Als reservekampioen mocht opstellen mocht Merlijn H, een duidelijk in het rechthoeksmodel staand hengstveulen met een aansprekende voorhand. Ditmaal met Up to Date als vader uit elitemerrie Rolina (v.Caretino) van f/g J. en M.A. Haasken uit Diphoorn.