Maar liefst zes tophengsten voor Oregon Trofee tijdens KWPN Stallion Show

Maar liefst zes tophengsten voor Oregon Trofee tijdens KWPN Stallion Show
Op zaterdag 4 februari, de slotdag van de KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch, is het de beurt aan de tuigpaardhengsten om het strijdtoneel te betreden. Niet alleen de tweede bezichtiging, maar zeker ook de startlijst van de Oregon Trofee is een jaarlijks terugkerend spektakel dat het publiek gegarandeerd op de banken krijgt.

Kwaliteit bindt de strijd aan
Met de deelnemers aan de Oregon Trofee zal dat ook dit jaar geen enkel probleem zijn. Want wat doen er zes tophengsten mee aan deze krachtmeting! Wat te denken van de pas vierjarige Bocellie-zoon Icellie, die tijdens de eerste bezichtiging in Ermelo zoveel indruk maakte met zijn presentatie door Harm-Jan Veenstra, dat er nog dagen over werd nagesproken? Niet weg te denken is ook Henk Hammers, die zich met de eveneens vorig jaar ingeschreven hengst Heliotroop VDM (v.Colonist) zeker niet zomaar de kaas van het brood laat eten. In 2015 won hij hem al eens, en dit keer is hij terug om zijn titel te verdedigen: de populaire krachtpatser Eebert (v.Atleet) in handen van Robbie van Dijk. We gaan kijken of hij is opgewassen tegen het geweld van de winnaar van vorig jaar: Vulcano-zoon Delviro HBC die wederom met Harry van Middelaar aan de leidsels gaat proberen de Brabanthallen op zijn kop te zetten. Mark de Groot en de elegante Dylano (v.Plain’s Liberator) plaatsen zich al meerdere malen hoog tijdens de Oregon Trofee, maar wonnen hem nog nooit. Wie weet gaat de prijs dit keer mee naar Giessenburg? De altijd temperamentvolle en constante Roy M-zoon Ditisem is de zesde hengst die de strijd aan gaan binden, hij wordt gereden door Albert Lueks. Zes deelnemers die op papier niet veel voor elkaar onderdoen, uw aanmoediging kan het verschil maken!

Talent voor de toekomst
Hiernaast komen ook de in 2016 goedgekeurde hengsten, voor zover zij niet deelnemen aan de Oregon Trofee, in de ring. De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, Johan Hamminga, zal zijn deskundige commentaar op de verrichtingen van de jonge hengsten geven. Natuurlijk is de kampioen van de hengstenkeuring van vorig jaar terug op de grond waar hij zo succesvol was, maar dit keer in tuig. Indiana (v.Colonist) wordt gereden door Klaas Buist. De stoere Image HBC (v.Ditisem) en Harry van Middelaar laten hun progressie graag aan u zien tijdens deze presentatie. Mark de Groot heeft de leidsels van de recent aan Jan Vink verkochte Idol overgenomen en zal de schimmel, die in handen van Marcel Ritsma veel indruk maakte tijdens de Nationale Tuigpaardendag, voorstellen. Twee Hackney-hengsten verdienden hun KWPN-dekbrevet tijdens het laatste verrichtingsonderzoek en beide kunnen zij niet ontbreken. Het gaat om de Shanie Strikeler-zoon Raffles met Jan van den Westen en Plain’s Liberator-zoon Sir Arie, die aan u wordt getoond door André Veltkamp.

De tuigpaardrubrieken tijdens de KWPN Stallion Show staan altijd garant voor veel sfeer en spektakel, mis het dan ook niet!

Programma KWPN Stallion Show

Meer informatie KWPN Stallion Show