Lanzo B is Groninger kampioenspaard

Lanzo B is Groninger kampioenspaard
Op de vernieuwde manege van PMO in Steenwijk werd Lanzo B afgelopen zaterdag aangewezen als Kampioen en publieksfavoriet van 2018. Het paard stat in Veendam op stal.

Lanzo B treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Landos af Hvarre, hij werd in 2012 & 2013 ook aangewezen als Kampioen van de Groninger hengsten. De jonge Groninger hengst Lanzo B, kwam in maart 2017 bij Jacqueline van Rensen op stal, als opvolger van zijn vader Landos af Hvarre. In de training en africhting van deze jonge hengst hebben Alie Vegter en haar team een grote rol gespeeld. Ze werden zo enthousiast over de mogelijkheden van Lanzo B dat stalamazone Yvette van Boven de hengst gaat uitbrengen in de sport.

Op de druk bezochte hengstenkeuring van het Groninger paard, zijn er dit jaar twee jonge hengsten aangewezen, de hengst Boudewijn en Lothar mogen voor volledige goedkeuring verder voor vervolg onderzoek. Naast de keuring werden er door meerdere hengsten bruikbaarheidsproeven of demonstraties gegeven. In de pauze werd er een clinic TREC georganiseerd waar leden met hun Groningers aan deel konden nemen. Tevens werd de kleinzoon van Landos af HVarre, de hengst Elgar van Hinke Fiona Cnossen uitgeroepen tot premiehengst.