KWPN erkend Emerald, Vagabond de la Pomme & Fernando

De hengstenkeuringscommissie heeft een drietal Grand Prix-springhengsten erkend voor de KWPN fokkerij. Het gaat hier om de BWP’er Emerald, Vagabond de la Pomme en Fernando.

Emerald
Emerald (van ’t Ruytershof) is een twaalfjarige zoon van Diamant de Semilly uit een moeder van Carthago x Lys de Darmen. De hengst is internationaal zeer succesvol met Harrie Smolders en lijkt een kandidaat om dit jaar voor Nederland naar de OS in Rio te gaan. Vooruitlopend hierop is de hengst afgelopen weekend tijdens Indoor Brabant vastgelegd door de Stichting N.O.P. Tijdens de komende wereldbekerfinale in Goteborg is de combinatie ook weer van de partij. De combinatie won vorig jaar de wereldbekerwedstrijd in Washington en had topklasseringen in diverse Nations Cup wedstrijden en Grote Prijzen. De hengst komt uit een goede moederlijn met een aantal goed presterende nauw verwanten waaronder zijn Grand Prix springende volle zus Diamanthina van ‘t Ruytershof.

Vagabond de la Pomme
Vagabond de la Pomme is bijzonder succesvol op het hoogste niveau met de Francaise Penelope Leprovost. De combinatie won vorig jaar in Antwerpen de GCT en behaalde topklasseringen in Basel. Chantilly en Las Vegas. De elfjarige hengst is bijzonder interessant gefokt met achtereen volgens Vigo d’Arsouilles, For Pleasure en Darco in de moederlijn. De hengst komt uit de succesvolle stam van Querly Chin van Joris de Brabander uit St. Niklaas.

Fernando
Fernando is een tienjarige zoon van For Pleasure uit een dochter van Corrado I x Lord. Deze Lord-merrie is ook de overgrootmoeder van de aan het voorjaars onderzoek deelnemende zoon van Douglas. De hengst wordt gereden door Johnny Pals en was onlangs nog 6e in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Tijdens het 4* in Liverpool pakte de combinatie de overwinning en hoge klasseringen waren er afgelopen jaar in Poznan, Obglabbeek en Ebreichsdorf.
.