Jérôme Guery & Grand Cru van de Rozenberg winnen Belgische EquiTime Award!

Jérôme Guery & Grand Cru van de Rozenberg winnen Belgische EquiTime Award!
Wat was het spannend dit jaar, de stemmen van de EquiTime Award. Voor Pieter Devos & Espoir schoten de supporters onmiddellijk in actie. Al snel kwamen Laurence Roos & Fil Rouge opzetten. Zij stonden heel lang met grote voorsprong aan de leiding en leken niet meer in te halen. Maar toen begon men, wat later dan op de rest, op Jérôme Guery te stemmen. Zijn Grand Cru van de Rozenberg, in de stemming ook dikwijls Mr. Blue Eyes genoemd, sprong plots over iedereen heen! Jérôme Guery & Grand Cru vd Rozenberg werden de winnaars van de EquiTime Award 2016!

De 10-jarige Grand Cru van de Rozenberg werd gefokt door Joost Verkinderen uit Waasmunster. De BWP-ruin sprong zich in de kijker tijdens de Rio 2016 Olympische Spelen. Samen met Guery maakte hij een debuut op kampioenschappen niveau.

In het afgelopen jaar sprong Grand Cru ettelijke malen naar de overwinning. Onlangs sprong het duo nog naar de vierde plaats tijdens de CSI3* in Maastricht. Tijdens de CSIO5* in Sopot en LaBaule sprong de combinatie eveneens naar het podium.

Grand Cru's moeder is de 13-jarige Duchesse van de Rozenberg (v. Heringa). Tevens de moeder van Grand Cru's volle zus, Kokien van de Rozenberg.

Om paard, ruiter en fokker alle eer aan te doen, zal de huldiging dit jaar plaatsvinden tijdens onze Tweede Fase van de BWP Hengstenkeuring, op vrijdag 20 januari in het Azelhof te Lier. Op ons eigen evenement, in het bijzijn van al onze fokkers, kunnen we hier de aandacht aan geven die we wensen en die het verdient.
Van harte proficiat, ook aan de fokker Joost Verkinderen!

GRAND CRU VAN DE ROZENBERG: MALITO DE REVE x HEARTBREAKER – Fokker: Joost Verkinderen