Jamsession Taonga overtuigt opnieuw in Pavo Cup

Jamsession Taonga overtuigt opnieuw in Pavo Cup
Op de Centrale Keuring van Friesland werd vanmorgen de voorselectie van de Pavo Cup verreden. Vijf paarden hebben zich geplaatst voor Ermelo, waarvan vier van Stal 104.

Net als vorig jaar kon Vai Bruntink met de elitemerrie Jamsession Taonga IBOP-dres (Jazz uit Honeymoon elite EPTM-dres van Hotline) van fokker Stal 104 naar voren treden als Pavo Cup voorselectiewinnaar in Harich. De merrie behaalde 8,5-en voor stap, draf, harmonie en aanleg. “Deze merrie liet een hele mooie verrichting zien, waarbij ze opvalt met haar expressieve en lichtvoetige manier van bewegen. Ze stapt ruim en met lossigheid, draven doet ze met veel techniek en balans. In galop mag ze nog net iets meer sprong maken maar ook hierin blijft ze mooi lichtvoetig”, sprak Gert van der Hoorn, die samen met Marian Dorresteijn de beoordeling op zich nam. Als driejarige liep deze speciale Jazz-dochter al 87 punten bijeen in de IBOP en vorig jaar werd ze knap tweede in de finale van de Pavo Cup.

Goede galop
Met 80 punten selecteerde de imponerende Hurricane Domino (Charmeur uit Tiene elite sport-dres pref prest van D-Day) van fokker E. Sikes-Billekens uit America, gereden door Arjen van Diepen, zich voor de halve finale. “Deze grootramige ruin beweegt met veel techniek in de benen. Met name zijn galop is zeer goed, we hebben hem hier een 9 voor gegeven. Hij kan al opvallend goed sluiten en heeft weinig tempo nodig dankzij zijn goede balans. Ook zijn draf kenmerkt zich door een goede beentechniek  en afdruk. Hij liet nu nog wat punten liggen in stap, waarbij hij meer ruimte zou mogen maken. Maar zonder meer een paard met veel aanleg en een goede instelling”, aldus Van der Hoorn.

Paard voor de toekomst
Bij de vierjarigen gingen de hoogste punten naar Illusion A. (2e bez., Florencio uit Calusha ster prok van Tolando) onder Vai Bruntink. De juryleden kenden 82 punten toe aan dit fokproduct van Y. Ackermans uit Heerewaarden. “Dit is een grootramig en goed gemodelleerd paard, die over drie goede basisgangen beschikt. In de galop beweegt hij met veel techniek en het is echt een paard voor de toekomst, die nog wat aan kracht kan winnen”, sprak Van den Hoorn.