It's Otto en Cantona TN ingeschreven in KWPN-stamboek

It's Otto en Cantona TN ingeschreven in KWPN-stamboek
Vanmorgen was de eindpresentatie van de vier in Ermelo aanwezige vierjarige springhengsten. Naar aanleiding van hun onderzoek van 21 dagen konden hiervan de hengsten It’s Otto (Etoulon VDL) en Cantona TN (Codex One) worden ingeschreven in het stamboek.

De hengstenkeuringscommissie besloot de hengsten cat.nr. 15 (Andiamo x Concorde) en cat.nr. 16 (Colman x Casco) niet in te schrijven.

De hengstenkeuringscommissie springen gaf beide goedgekeurde hengsten maar liefst 84,5 punten. It’s Otto (Etoulon VDL uit Uranda JB ster pref IBOP-spr v.Coromino, fokker J.M. Breukink uit Brummen) van Albert Zoer jr. scoorde het hoogst op vermogen, een 9. “Etoulon is een nog jonge hengst die in de sport heel goed meedoet op internationaal niveau, en deze hengst is een van zijn eerste nakomelingen. It’s Otto is een ongecompliceerde hengst met een goede tot zeer goede instelling”, aldus commissievoorzitter Cor Loeffen.
De zoon van Codex One die zijn goedkeuring verdiende, Cantona TN (uit Claudia Z v.Caretano, fokker Martien van de Bruggen uit Goirle) van Team Nijhof kreeg een mooie cijferlijst met een 9 voor rijdbaarheid. Loeffen: “Codex One loopt zelf op het hoogste niveau mee. Uit de moeder maar vooral de tweede moeder zijn heel veel internationale sportpaarden voorgekomen. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich heel goed rijden.”

Morgen vindt, na afloop van de beoordeling van de driejarige hengsten, de eindpresentatie plaats van de vierjarige cat.nr. 45 Imposantos (Wynton x Krack C).

De huldiging van de twee ingeschreven springhengsten en de vierjarige dressuurhengst, indien deze wordt goedgekeurd, is tijdens de eindpresentatie van de driejarige hengsten op zaterdag 25 november.