Hengstenhouderij Nymphenburg opent deuren in Duitsland

Hengstenhouderij Nymphenburg opent deuren in Duitsland



In het Duitse plaatsje Bad Zwischenahn zal de Hengstenhouderij Nymphenburg haar deuren openen. De hengsten in deze houderij werden voorheen aangeboden via andere dekstations, zoals Landgestüt Celle en Dressurpferde Leistrungszentrum Lodbergen. Aankomende maand zal de hengstenhouderij haar eigen stoeterij openen.

De bekendste hengst uit de stoeterij is de dertienjarige hannoveraanse hengst Fürst Nymphenburg I (v. Florencio I). De hengst stond voorheen ter dekking bij landgestüt Celle. Hij werd uitgebracht in de Prix St. Georges en wist zich in 2014 nog te plaatsen voor de finale van de Nürnbeger Burgpokal.

De hengsten van Gestüt Nymphenburg werden in het verleden ter dekking aangeboden via andere stations, zoals Landgestüt Celle en Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen. Vanaf volgende maand is dat voorbij, want de stoeterij opent dan in Bad Zwischenahn, Duitsland, een eigen hengstenstation.

In eigen land is het Tessa Frank die met de hengst Nymphenburg's First Ampere (v. Ampere) naar een zesde plaats wist te rijden op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo.