Hengsten Spotlight: Alicante de witte spring god

Hengsten Spotlight: Alicante de witte spring god
In aanloop naar de hengstenshow van Tal Milstein volgende week dinsdag, die zal doorgaan in het Azelhof voor de "The Ten Auction" zetten we graag een bijzondere hengst in de spotlight.

Wanneer we aan de prins op het witte paard denken is er alvast 1 combinatie op topniveau dat in ons opkomt : Jerome Guery en Alicante. Naast een mooie bouw en veel uitstraling heeft Alicante ook een bloedlijn om U tegen te zeggen.

Alicante is een nakomeling van Casall Ask en Indoctro, dat deze 2 geen introductie nodig hebben lijkt me duidelijk, maar laten we toch even hun sterkste prestaties aanhalen.

Casall Ask weet onder Rölf-Goran Bengsston nog steeds op het allerhoogste niveau mee te draaien. Zo won hij onlangs nog een CSI5* in Basel, de GCT Grand Prix in Doha, de GCT Grand Prix in Valkenswaard en klasseerde hij zich in een ontelbaar aantal andere CSI5* proeven.

Ook Indoctro hoeft weinig introductie, want niet enkel staat hij gekend om zijn prestaties, ook heeft hij meer dan 1800 nakomelingen geregistreerd staan op Hippomundo waarvan er meer dan 900 1m25 of hoger lopen of gelopen hebben.

Dat deze beide bloedlijnen kruisen en een hengst als Alicante voortbrengen is geen toeval. Alicante is 12 jaar oud en draait nu al een tijdje mee op het allerhoogste niveau. Zo zagen we hem vijfde worden in de CSI5* in Hong Kong, tweede in de CSI5* in Mechelen en derde in Parijs. Ook won hij deze winter tijdens de Madrid Horse Week de kwalificatie van de Jumping Clash Challenge over een hoogte van 1m45.

Dat een dekhengst goed presteert, dat is belangrijk, maar naast presteren moet hij ook een goede vererver zijn. In het geval van Alicante, hebben ze hier duidelijk ook een goede dekhengst aan. Hij is dan ook goedgekeurd voor KWPN en Selle Francais.

De eerste geregistreerde nakomelingen van Alicante dateren van 2010 en deze bewezen reeds meer dan de moeite waard te zijn. Ondanks het feit dat deze paarden nog maar maximum 7 jaar zijn zien we toch al een heleboel van zijn nakomelingen op internationale competities (1m30-1m45). Zoals bijvoorbeeld Fileva ST die onder Mark Bettinger op 1m45 niveau wordt uitgebracht en Cartaya die onder Hans-Dieter Dreher op 1m40 niveau wordt uitgebracht.