Hello Sanctos opnieuw beste paard ter wereld

Hello Sanctos opnieuw beste paard ter wereld
Het sBs-paard, Hello Sanctos (ex-Sanctos vh Gravenhof) staat bij het afsluiten van de WBFSH-wereldranglijst op de eerste stek. In andere woorden is hij het allerbeste springpaarde in de wereld, op dit moment. Met ruim 100 punten gaat de Quasimodo van het Molendreef-zoon Admara (v. Padinus) vooraf.

Op de tweede plaats vinden wij het KWPN stamboek. Met paarden als onder andere Admara 2, VDL Groep Verdi TN N.O.P, Simon en Amelia scoort het KWPN met een totaal van 7824 punten.

Casall ASK volgt op de derde plaats met 1725 punten. Hengsten Argento (v. Arko III) en Conrad de Hus (v. Con Air) volgende op de vierde en vijfde stek. Argento is een fokproduct van Keeley Durham, Argento van Witt Pferdezucht.

KLIK HIER VOOR DE LIJST

Bij de Stamboeken is het het Holsteiner Verband dat de kroon spant. Het Duitse Stamboek wordt in de lijst vertegenwoordigd door Casall ASK, Conrad de Hus, Chiara 222 (v. Contender), Carlo 273 (v. Contender), PSG Future (v. Cashandcarry) en Catwalk IV.
Het KWPN stamboek volgt op de tweede stek terwijl het Belgisch Sportpaard (sBs) de derde plek inneemt. Beste ambassadeur is daarbij uiteraard Hello Sanctos zelf. Maar ook Reveur de Hurtebise HDC, Barron, Utamaro d’Ecaussines, Rotchild en Vagabond de La Pomme brengen de eer aan het sBs.

Het BWP stamboek strandt op de vijfde plaats. Zangersheide nam de tiende plaats in. Net als vorig jaar mag fokker Willy Taets een speciaal ontworpen Jaeger-Lecoultre uurwerk in ontvangst nemen. Dit te danken aan zijn Belgisch fokproduct, Hello Sanctos.

KLIK HIER VOOR DE LIJST