Glock's London voor 8,4 miljoen toch een miskoop?

Glock's London voor 8,4 miljoen toch een miskoop?
De Oostenrijkse miljardair Gaston Glock heeft vorig jaar april met het Hollandse toppaard London een kat in de zak gekocht. Hij betaalde 8,4 miljoen euro voor het springpaard van de Twentse topruiter Gerco Schröder, terwijl het dier artrose heeft en nog nauwelijks presteert.



Dat stelt de voormalige vastgoedmiljonair Ger Visser uit Gorssel. Hij heeft Glock vorige week in een brief op de hoogte gesteld van de fysieke problemen van London. Daarbij wijst hij er op dat hij Rabobank Nederland al voor de veiling op de hoogte heeft gebracht van de slechte gesteldheid van het springpaard.

In een brief aan de raad van bestuur van Rabobank Nederland van 28 maart 2014 - vlak voor de veiling - beschuldigt hij Rabobank van het verkopen van paarden met verborgen gebreken.

Zilver


London haalde tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 samen met zijn berijder Gerco Schröder twee keer zilver. Het was het pronkstuk van de executieveiling van Stal Eurocommerce in Lochem, in april vorig jaar. Die veiling was georganiseerd door Rabobank, een van de grote schuldeisers in het faillissement van kantorenbouwer Eurocommerce uit Deventer.

Mankementen


Tijdens die veiling werd nog een document op de veilingsite geplaatst van Ger Visser jr., waarin hij opsomde wat er aan de verschillende paarden mankeerde. Ook London werd genoemd. Rabobank voegde er aan toe dat dit 'zijn persoonlijke - niet met nadere gegevens onderbouwde - mening' was. Bovendien was volgens de bank 'navraag gedaan bij betrokkenen' en konden de paarden wel op topniveau presteren.

Geen prestaties


London heeft sinds hij verkocht is, niet meer gepresteerd en kampt met fysieke problemen. Rabobank laat nu in een reactie weten dat het kopers vrij stond de paarden te keuren. De mail van Visser junior werd toen gezien als een poging om ruis te veroorzaken, voorafgaand aan de veiling. Bij het Glock Horse Performance Center was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar.