Geslaagde thuiskeuring in Gelderland

Geslaagde thuiskeuring in Gelderland
Inmiddels hebben ook in de regio Gelderland enkele thuiskeuringen plaatsgevonden. Arnold Kootstra en Bart Bax beoordeelden dertien paarden, waarvan vier spring- en negen dressuurgericht.

Bij het springen gingen voor exterieur 75 punten naar E-Thank You M. Arnold: “Deze dochter van Berlin had het sportpredicaat al op naam. Ze is succesvol uitgebracht in het 1.40 m. Vanaf vandaag gaat ze tevens als stermerrie door het leven. Een hele aansprekende en royaal ontwikkelde merrie. Met een sterke bovenbouw en voorzien van een correct fundament.” E-Thank You M is gefokt bij Veehandel Musterd in Hooge Zwaluwe en staat nu geregistreerd bij A.E.D. van Merkestijn uit het Gelderse Hengelo. De schimmelmerrie komt uit Thank You M (v.Canaletto). Uit deze merrie zijn tevens de tweede bezichtigingshengst Bentley, het 1.45 m-springpaard A Thank You M en het 1.40 m-springpaard Zhin Chin M geboren.

Ook 75 punten voor haar exterieur kreeg Chalord N. Deze bruine merrie is gefokt bij G.A. Nijhof Ruiterkamp in Lochem en staat geregistreerd bij M.J.F. Bunnik in dezelfde plaats. Chalord N is onder de naam Can Can gestart in het 1.45 m. Deze nakomeling van Lord Z heeft stermerrie Odile de Haar (v.Concorde) als moeder. Dichtbij treffen we meerdere internationale springpaarden aan, waaronder beide 1.60 m-paarden Camiro de Haar Z en Sarah. Arnold: “Deze merrie was een fractie neerwaarts gebouwd in haar lichaam, maar wel groot en royaal ontwikkeld en heel correct, ook in haar harde en droge fundament.

De hoogste exterieurscore, 80, was bij de dressuurpaarden deze keer voor Delinda M. Een bijzonder aansprekende dochter van Vivaldi. Met haar 1.63 m niet de grootste merrie, maar wel een paard met veel lengte in haar lijf. Ze beschikte over een sterke en goed bespierde bovenlijn en een hard en droog fundament. Buiten op het straatje liet ze zien ook heel goed te kunnen stappen.” Delinda M is gefokt en geregistreerd bij de Gebroeders Van Mook in Alem. Ze komt uit preferente prestatie elitemerrie Nilinda M (v.Contango). Uit deze merrie komt ook het Lichte Tour-paard Sainttropez M. Nina van Mook heeft Delinda M succesvol opgeleid van de klasse L tot in het  ZZ-Zwaar.

Van dezelfde fokkers/geregistreerden werd tijdens de thuiskeuring ook Elinda M beoordeeld. “Een dochter van Maestro met veel maat en formaat, niet heel chique maar wel sterk en correct gebouwd en voorzien van goede voeten. De merrie is pas acht jaar en wordt al uitgebracht in de Intermediair II, een hele prestatie. Voor exterieur konden we aan haar 75 punten kwijt”, besloot Arnold. Elinda M is via moeder, de preferente keurmerrie Jelinda M (v.Recruut) een halfzus van de hiervoor genoemde Nilinda M. Ook Elinda M is door Nina van Mook opgeleid vanaf het zadelmak zijn tot haar huidige niveau.