Floor Dröge nieuwe KWPN-inspecteur

Floor Dröge nieuwe KWPN-inspecteur
Per 1 maart gaat Floor Dröge (35) fulltime aan de slag bij het KWPN als nieuwe inspecteur merrieselectie. Zij volgt hierbij Ine van Deurzen op die na zeventien jaar dienstverband het KWPN heeft verlaten om zich volledig te kunnen richten op het melkveebedrijf dat zij samen met haar familie runt.

Voor het KWPN is Floor Dröge geen onbekende, in het verleden is zij trainingsruiter geweest van het verrichtingsonderzoek en toen de EPTM-testen nog in Deurne werden verreden was zij daarvan testruiter. Vanuit daar is ook haar interesse voor de fokkerij ontstaan. Zij houdt zich hiermee op kleine schaal bezig met haar vijfjarige Bretton Woods-merrie die zij heeft gefokt uit de Grand Prix-merrie Astrid Sollenberg, een nakomeling van OO Seven. Naast dat zij deze Grand Prix-merrie uitbrengt in de sport heeft zij ook nog een vierjarig dressuurpaard in opleiding. Tevens is Floor ook met regelmaat in het dressuurjuryhokje te vinden, tot en met het ZZ-Licht mag zij aantreden als jury.

Floor woont samen met haar partner Remco Zuidam en drie kinderen (6 jaar, 4 jaar en acht maanden) in het Limburgse Swolgen. Na haar opleiding HBO Paardensport aan NHB Deurne is zij in het onderwijs aan de slag gegaan. Acht jaar lang is zij in dienst geweest van NHB Deurne en heeft onder andere de functie opleidingscoördinator HBO Paardensportopleiding vervuld. Vervolgens maakte zij de overstap naar een andere Helicon vestiging, waar zij momenteel als teamleider van de opleiding Dier- en Paardenhouderij werkzaam is. Daar is zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleiding en de coaching van de docenten.

“Als KWPN zijn wij erg blij met de aanstelling van Floor gezien haar brede kennis van de dressuursport en de fokkerij. Tevens heeft zij al veel ervaring met het beoordelen van dressuurpaarden als ZZ-Licht-jury”, aldus Johan Knaap.

De taken van Floor bestaan onder andere uit het beoordelen van paarden en de advisering van fokkers. Tevens gaat zij zich bezighouden met de begeleiding van de Pavo Cup en hengstencompetitie dressuur. Zij is landelijk inzetbaar en zal ook regio’s gaan ondersteunen.

Floor Dröge: “Ik heb erg veel zin om bij het KWPN te beginnen en kijk er naar uit om de gehele dag met paarden in te vullen. De komende tijd probeer ik zo veel mogelijk naar de verschillende KWPN-evenementen te gaan zoals de eerste bezichtiging en de KWPN Stallion Show, zodat ik al zo veel mogelijk wegwijs ben voordat ik 1 maart van start ga.”