Finishing Touch Wareslage krijgt KWPN erkenning

Finishing Touch Wareslage krijgt KWPN erkenning
De bruine 12-jarige springhengst Finishing Touch Wareslage is door de hengstenkeuringscommissie voorgedragen om erkend te worden voor de KWPN fokkerij. Finishing Touch Wareslage is een zoon van de Quidam de Revel-zoon Quival. Deze hengst heeft maar drie jaar de fokkerij in België ter dienste gestaan alvorens hij stierf ten gevolge van koliek. De hengst werd gefokt bij Lieven Berckmoes in het Belgische Waasmunster. De moeder, Qualita van de Groene Haag, is een dochter van Toulon x Grandeur x Lys de Darmen, sprong 1.60 m parcoursen en nam o.a. deel aan de Asian Games. De grootmoeder Graffitie  sprong verdienstelijk in het 1.40 m.

Onder  de in Nederland woonachtige Finse amazone Juulia Jylas was Finishing Touch Wareslage foutloos in de Nations Cup in Odense en tijdens de Grote Prijzen van Budapest en Beervelde. Tijdens de kwalificatie voor de 5* Worldcup in Verona waren ze 5e en in de wereldbeker 12e. In Stuttgart werd foutloos gereden in de wereldbeker en in Mechelen werd 2016 afgesloten met een 12e plaats in de kwalificatie en een 7e plaats in de wereldbeker.

Finishing Touch Wareslage voldoet aan de röntgenologische criteria voor wat betreft straalbeen en spat en heeft een genoomfokwaarde van 99. De stokmaat is 1.69 m.

De hengst is in eigendom van Herman van Triest en Ed Santing en is voor de fokkers beschikbaar via hengstenhouderij Boeve in Heerde, tel: 0578-692891 of 06-55134794, e-mail: info@jboeve.nl.