Enkel "rising-stars" bij stamboekkeuring Den Hout

Enkel "rising-stars" bij stamboekkeuring Den Hout
Afgelopen maandag werden maar liefst 29 dressuurpaarden bij Van Olst Horses in Den Hout aangeboden voor stamboekopname. Hiervan kon de jury, bestaande uit Henk Dirksen, Ine van Deurzen en jurylid in opleiding Jan Janssen, er 23 ster of sterwaardig verklaren. Van Deurzen: “Een groep complete dressuurpaarden die goed in het dressuurpaardenmodel staan, die zich vooral in beweging op de goede manier lieten zien.”

De hoogste punten kreeg de Chippendale-zoon Jive (uit Wadonna elite sport-dr IBOP-dr v.Inspekteur, fokker A.J. van Overwijk uit De Wilp), die sterwaardig werd verklaard met 80 punten voor exterieur en 85 punten voor beweging. “Een goed ontwikkelde, fraai naar boven gebouwde ruin met een bijzonder aansprekend front. Hij is wat sabelbenig maar in beweging laat hij heel veel houding en techniek zien en beweegt hij fantastisch naar boven”, aldus Van Deurzen.

Met 80 punten voor exterieur en beweging deed ook de Negro-zoon Jegro v.d. Anjershof (uit Esta elite EPTM-dr v.Zhivago, fokker B.H. Harms uit Foxwolde) goede zaken. “Deze ruin is veel paard, en hij is heel evenredig gebouwd. Zijn voeten zouden even wat meer ontwikkeld mogen zijn, maar hij heeft veel kwaliteit en uitstraling. Hij draaft en galoppeert niet met bijzonder veel ruimte, maar heeft wel abnormaal veel houding.”

Ook Everdale-zoon Joey v.d. Fuik (uit Pulianthe “F” stb pref v.Pion, fokker mts. Stal de Fuik uit Sint-Oedenrode) kreeg 80 punten voor exterieur en beweging. “Hij beschikt over een opvallende schoft/schouderpartij en heeft een zeer aansprekend front. Een langgelijnd paard dat sterk gemaakt is in de bovenlijn. Hij stapte fijn en in draf en galop moet hij nog wat aan kracht winnen. Gedurende de verrichting ging hij beter bewegen en hij toont veel balans.” Uit dezelfde moeder komt Zayson F (v.Painted Black) die in de Lichte Tour is geklasseerd en uit de directe lijn komen nog meer Lichte Tour-paarden.

Ook de driejarige merrie Just Me (Everdale uit Zaffira keur IBOP-dr v.Riverman), gefokt door H. van de Bogaard uit Aarle-Rixtel kreeg 80 punten rondom en valt met name op dankzij haar goede houding en mooie model.

Uitslag stamboekkeuring Den Hout