Elf dressuurhengsten beginnen aan voorjaarsonderzoek

Elf dressuurhengsten beginnen aan voorjaarsonderzoek

Vanmorgen werden dertien dressuurhengsten voorgereden door hun eigen ruiter in het kader van de aanlevering voor het voorjaarsonderzoek. Een hengst werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek, en een hengst kan volgende week reglementair via de nalevering nog worden aangeleverd.


De hengstenkeuringscommissie dressuur beoordeelde de dertien hengsten vanmorgen op trainbaarheid, dit is uiteraard een basisvoorwaarde om aan het verrichtingsonderzoek te kunnen starten. De hengsten werden door hun eigen ruiter voorgesteld in groepjes van twee waarbij zij een eerste indruk van de drie basisgangen onder het zadel konden krijgen. Vervolgens werden de hengsten aangeboden bij de veterinair voor het klinisch onderzoek. Als ook hier groen licht werd gegeven, dan kregen de hengsten hun stal voor de komende 70 dagen toegewezen.


De hengst met cat.nr. 42 (HK ’17 340) Bordeaux x Painted Black werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek. De Uthopia-zoon met cat.nr. 52 (HK ’17 562) mv.UB 40 kreeg bij de veterinair een bemerking. Hij kan reglementair zeven dagen later starten aan zijn verrichtingsonderzoek. De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur, Bert Rutten, is positief over de elf hengsten die vandaag een box betrokken op het KWPN-centrum. “We hebben een paar hele fijne hengsten gezien, en uiteraard ook een aantal die nog zullen moeten verbeteren. Maar over het algemeen zijn het paarden die zich voor hun leeftijd al heel netjes lieten rondrijden en we beginnen met een positief gevoel.”


Hiernaast werden ook vijf vierjarige dressuurhengsten voorgereden door hun eigen ruiter in het kader van de zadelpresentatie die behoort bij het verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Na afloop heeft de hengstenkeuringscommissie overleg gehad met de eigenaren van deze hengsten. Op woensdag 29 maart kunnen de hengsten worden aangeleverd voor hun vijftig dagen onderzoek, op deze dag worden zij nog een keer voorgesteld onder de eigen ruiter.


De volgende hengsten zijn vandaag aan hun onderzoek gestart:
Cat.nr. 40 (Aqiedo x Jazz)
Cat.nr. 41 (Bon Bravour x Flemmingh)
Cat.nr. 43 (Danciano x Diamond Hit)
Cat.nr. 44 (De Niro x Riccione)
Cat.nr. 45 (Desperado x Wynton)
Cat.nr. 46 (Desperado x Fidertanz)
Cat.nr. 47 (Ferdeaux x Jazz)
Cat.nr. 48 (Ferdinand x Santano)
Cat.nr. 49 (Johnson x Fidertanz)
Cat.nr. 50 (Ravel x Krack C)
Cat.nr. 51 (United x Uphill)


Morgen, dinsdag 14 maart, starten de driejarige springhengsten aan hun verrichtingsonderzoek. De eerste hengsten komen om 11.30 uur op de straat in het kader van hun vrijwillige verrichtingsonderzoek, waarna om 12.00 uur de presentatie onder het zadel start. U bent uiteraard van harte welkom om de aanlevering in Ermelo bij te komen wonen.


Deelnemende dressuur- en tuigpaardhengsten + goedgekeurde Gelderse hengst


Startlijst aanlevering springhengsten