Eerste nakomelingen voor Tamarillo-kloon Tamatillo

Eerste nakomelingen voor Tamarillo-kloon Tamatillo
In Groot-Brittannië werd deze maand het eerste veulens van de Tamarillo-kloon Tomatillo geboren. Dit jaar worden er zes veulens verwacht van de inmiddels ver jaar oude hengst-kloon. Vier zijn er al geboren. Waarvan twee bij Biddesden Stud, waar de hengst ook ter dekking staat.

Tomatillo is een een kloon van het succesvolle eventingpaaard Tamarillo. Met William Fox-Pitt beleefde Tamatillo vele succes, waaronder het winnen van Badmiton en Burghley. Vorig jaar begon zijn kloon, Tomatillo, aan het eerst dekseizoen bij Biddesden Stud in Groot-Brittannië. Ook dit jaar zal hij ter dekking staan bij Biddesden Stud. Tevens is de hengst in training bij niemand minder als Willaim Fox-Pitt zelf.

“Het is heel spannend allemaal, zoals altijd met de veulens, maar nu is het extra spannend omdat het de eerste veulens zijn van de hengst”, vertelt de fokker en eigenaar van Tomatillo.

Beide veulens die tot not nu toe zijn geboren op Biddesden Stud zijn merries. Beide komen uit moeders die actief zijn geweest in de eventing sport tot een tweesterren niveau.