Één Gelderse hengst verlaat het KWPN verrichtingsonderzoek

Één Gelderse hengst verlaat het KWPN verrichtingsonderzoek



Vanmorgen was de beurt aan de dressuurhengsten en de Gelderse hengsten om beoordeeld te worden door de hengstenkeuringscommissie. Eén dressuurhengst kreeg aansluitend negatief advies van de commissie.

Naar aanleiding van de beoordeling van vandaag, besloot de hengstenkeuringscommissie dressuur het onderzoek te beëindigen voor cat.nr. 51/560 (United x Uphill). Hiermee zijn er nog zes dressuurhengsten in training op het KWPN-centrum die in aanmerking kunnen komen voor inschrijving in het stamboek.

In aanvulling op het bericht van gisteren over de beoordeling van de springhengsten, is te melden dat cat.nr. 18/186 (Kannan x Coriander) is doorverwezen naar het najaarsonderzoek.
Volgende week is er voor de spring- en dressuurhengsten geen reguliere beoordeling ingepland. Wel staat er op woensdag 10 mei om 8.00 uur een beoordeling van de twee Gelderse hengsten op de agenda.

De eindpresentatie van zowel de spring- als dressuurhengsten als de Gelderse hengsten is op zaterdag 20 mei om 9.00 uur op het KWPN-centrum, u bent uiteraard van harte welkom de hengsten te komen bekijken!

Deelnemende hengsten voorjaarsonderzoek

Agenda verrichtingsonderzoek