Don Diablo HX neemt revanche met zege

Don Diablo HX neemt revanche met zege
De Grote Prijs van Den Bosch kende slechts twee deelnemers in de barrage, maar wel twee die zeer aan elkaar gewaagd bleken. Don Diablo HX nam sportief revanche door na zijn tweede plek vorig jaar, nu de winst te grijpen in de Koninginnerubriek over 1.50m verreden. Zo werd de recent erkende Chat Botte du Ruisseau Z naar de tweede plaats verwezen.

De recent erkende Chat Botte du Ruisseau Z (g:Black Horses BV, Sliedrecht; J.Roex, België) liet in de Grote Prijs van Den Bosch presenteerde zich op bovengemiddelde wijze aan de het publiek in de Brabanthallen. Zijn elektriciteit, vermogen en wil om mee te werken, maakt het dat zijn naam niet snel zal worden vergeten. De hengst demonstreerde uit het juiste hout te zijn gesneden en alle talenten te bezitten voor het hoogste niveau. Johnny Pals stuurde de Casall-zoon uit een Darco-moeder foutloos en snel naar de eindstreep.

Michel Hendrix was met Don Diablo HX echter vastbesloten dit jaar de winst op naam te schrijven. De tienjarige Vittorio-zoon, een fokproduct van Stal Hendrix, sprong zonder enige moeite door het parcours. Zelfs in de barrage, waarin Michel het tempo moest opvoeren om de zege veilig te stellen, vormde nauwelijks inspanning voor de imponerende vos.