Chaman erkende Hengst door KWPN

De hengstenkeuringscommissie springen heeft de internationale springhengst Chaman voor erkenning aangedragen bij het algemeen bestuur.

De dertienjarige bruine hengst Chaman is vanaf 2010 uiterst succesvol onder Ludger Beerbaum. Daarvoor sprong hij al internationaal met Andreas Knippling en Luciana Diniz.

Chaman is een zoon van Baloubet du Rouet uit Jadied, een dochter van I Love You (v.Almé). I Love You sprong met Norman Dello Jojo op het hoogste niveau. Zij wonnen de World Cup in ’83 in Wenen en werden het jaar erop tweede in Göteborg. Verder waren ze winnaar van de Grand Prix in Calgary en Toronto en waren in Toronto eveneens lid van het winnende team in de Nations Cup. Grootmoeder Poline is een ster preferente dochter van Lucky Boy xx en is eveneens grootmoeder van de reeds eerder KWPN-erkende hengst Luidam.

Enkele weken geleden was de combinatie Beerbaum/Chaman derde in de Woldcup in Stuttgart, tweede in Hannover, vierde in de Global Champions Tour in Wenen, won de combinatie nog in Aken de Preis von Nordrhein-Westfalen. Verder waren ze dit jaar tweede in de Nations Cup in Rome en wonnen ze de Grote Prijs in Parijs.

Chaman is gefokt door Boa Agriculture BV in Enschede, heeft een stokmaat van 1.72 m. en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

Bron: KWPN

Foto: Chaman & Ludger Beerbaum in GCT