Capri Sonne Jr zoon door naar volgende onderzoek

Capri Sonne Jr zoon door naar volgende onderzoek
Het verrichtingsonderzoek voor hengsten op het KWPN-centrum in Ermelo is voor de driejarigen, die een onderzoek van 50 dagen lopen, ongeveer halverwege. Volgende week hebben de oudere hengsten, die voor 21 dagen aanwezig zijn, hun eindpresentatie.

Gisteren was de hengstenkeuringscommissie springen in Ermelo voor een beoordeling, vandaag werden de dressuurhengsten aan het kritische oog van hun commissie onderworpen. De training van de hengsten is erop gericht de natuurlijke aanleg boven water te krijgen, want dat is wat zij uiteindelijk door kunnen geven aan nakomelingen. Naast training onder het zadel en aan de longe, worden zij geregeld buiten gereden, komen zij in de stapmolen en in de paddock voor vrije beweging.

Voor cat.nr. 41 (Rousseau x Apache) werd het onderzoek inmiddels beëindigd en de Capri Sonne Jr.-zoon met cat.nr.28 (mv.Hexagon’s Louisville) werd doorverwezen naar het volgende onderzoek.

Volgende week dinsdag, 7 november om 8.00 uur, worden de driejarige springhengsten beoordeeld. Aansluitend vindt de eindpresentatie van de vierjarige springhengsten plaats, de huldiging van de ingeschreven hengsten is tegelijk met hun driejarige collega’s tijdens hun eindpresentatie op zaterdag 25 november.
Woensdag 8 november om 8.00 uur worden de driejarige dressuurhengsten wederom beoordeeld, met ook nu weer aansluitend de eindpresentatie van de vierjarige dressuurhengst Imposant W (v.Wynton), die afgelopen zomer derde werd in de Pavo Cup en voor drie weken in Ermelo is. Indien hij wordt ingeschreven, dan vindt zijn huldiging eveneens plaats op zaterdag 25 november.