Canturano verhuist naar Zangersheide

Canturano verhuist naar Zangersheide
Het wordt een traditie, na het WK jonge paarden in september zet Stoeterij Zangersheide in het najaar stevig in op het aanvullen van het hengstenbestand. Het is voor veel fokkers dan ook jaarlijks weer uitkijken naar de nieuwe sterren die de stallen in Lanaken vervoegen. Stoeterij Zangersheide maakt nu met de indrukwekkende Canturano haar eerste nieuwe naam bekend voor het dekseizoen 2017.

Canturano Z is een zoon van Canturo uit een merrie van de op Zangersheide zo geliefde Coriano Z. De hengst was zelf actief in de sport onder Wout Jan van der Schans maar beëindigde zijn sportcarrière vroegtijdig door het sluiten van Stal Eurocommerce. Zijn carrière als dekhengst heeft Canturano Z echter niet gemist. De oudste producten zijn vandaag 9 jaar en zorgen ervoor dat hun vader in de rankings voor jonge dekhengsten pijlsnel de hoogte in schiet.

Meer dan 60 van zijn nakomelingen lopen in de internationale sport, onder hen onder andere Daimler (mv. Lupicor) die op 5* niveau springt onder Werner Muff, Cliff Z (mv Quasimodo Z) die het Global Tour circuit springt onder Bassem Hassan Mohammed en Dalli Dalli 6 (Indoctro) die van Clarissa Crotta verhuisde naar Holger Hetzel.

Canturano Z staat gekend om het doorgeven van zijn bloedmooie uiterlijk en zijn quasi-perfecte manier van springen met een flitsend voorbeen. Daarnaast beschikken zijn nakomelingen ook over de juiste instelling om in de sport door te stoten tot het hoogste niveau.

Canturano Z heeft zijn stal op Zangersheide inmddels ingenomen en staat tussen andere sterren als Levisto Z, Cicero Z en Aktion Pur Z. Net als zijn nieuwe collega’s zal hij vanaf 15 februari dagelijks beschikbaar zijn door middel van vers sperma.