Broertje Capri Sonne Jr weet het helaas niet te redden

Broertje Capri Sonne Jr weet het helaas niet te redden
Afgelopen weekend is één van de twee Totilas nakomelingen uit de merrie Wendela (v. San Remo) overleden. Deze merrie is tevens de moeder van Capri Sonne Jr die voorheen liep onder Dinja van Liera in de Lichte Tour die we op de foto aan het werk zien.

Via hun Facebook laat stoeterij Mount St John uit Groot-Brittannië weten dat ondanks het directe optreden van dierenartsen die hun best hebben gedaan om het veulen te redden, het veulentje echter te zwak was en is overleden. Het veulen genaamd met de stoere naam Tyson bleek problemen te hebben met zijn immuunsysteem. Het diertje was zo verzwakt dat hij niet kon staan, en dus ook niet drinken.

Maar liefst vier dagen lang werd er van alles aan gedaan op de intensive care om het veulen op de been te helpen. Maar helaas mocht het niet baten en is afgelopen zondag besloten her dier uit zijn lijden te verlossen.

Intussen loopt zijn iets oudere broertje wel vrolijk in de wei. De fokker had graag een merrie gehad om de fokkerij mee uit te breiden. De hengstveulens gaan in de verkoop.