Bosty's Nippon d'Elle op sportief pensioen

Bosty's Nippon d'Elle op sportief pensioen
Roger-Yves Bost's 16-jarige Selle Français hengst, Nippon d'Elle (v. Scheriff d'Elle x Narcos II) mag voortaan van zijn sportief pensioen genieten. Aldus de facebook post van de eigenaars.

Afgelopen weekend gaven we reeds bekend dat Nippon d'Elle terug verscheen in de wedstrijdring. In Basel kwam het duo aan de start tijdens de internationale vijfsterren concours. Doorheen zijn carrière sprong de bruine hengst maar liefst vijf maal naar de winst op een CSI4/5* niveau. Zo won de combinaties de 4* Grote Prijs van Fontainebleau alsook de Nations Cup in Aken en de CSI3* Grote Prijs in Arezzo, Italië datzelfde jaar (2012).

Recent scoorde de combinatie nog een tweede plaats in de CANA Cup in Spruce Meadows, Calgary. Net voor Basel was de hengst bijna een jaar op non actief.

De hengst zal nu ingezet worden in de fokkerij. Op de Haras d'Elle, de geboorteplaats van de hengst zal hij de toekomst van de Franse - en internationale - springsport bepalen.  Nippon zal nogmaals in de ring verschijnen tijdens de hengstenshow in St. Lo.

De hengst heeft momenteel ruim 10 nakomelingen. Daarvan is de Zangersheide-gefokte Nilane d'Elle het bekendst. Onder het zadel van Hubert Pignolet springt deze op een 1.45m niveau.