UPDATE: Bijna 3 miljoen voor Armitages Boy op veiling

UPDATE: Bijna 3 miljoen voor Armitages Boy op veiling
UPDATE: Het paard Armitages Boy is nog steeds te koop! Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met LAC Paris via efroger@lacparis.com of vpillon@lacparis.com of telefonisch via +33(0)6 80 21 21 94.

Het wereldpaard, Armitages Boy, is waarschijnlijk officiëel verkocht. Sinds 21 september was de online veiling voor de 13-jarige hengst van start gegaan. Het duurde even voor er een effectief bod werd geplaatst. Uiteindelijk sloot de veiling af met een verkoopwaarde van 2.8 miljoen euro. Wie de nieuwe waarschijnlijke eigenaar van Armitages Boy is, is nog niet vrijgegeven.

In totaal (inclusief commissie) zal de nieuwe eigenaar een som van 2.968 miljoen ‘op de tafel’ moeten leggen. Door de verkoop komt er hoogstwaarschijnlijk een einde aan de samenwerking tussen ruiter Aymeric de Ponnat en de Oldenburger hengst. Als de huidige eigenaren akkoord gaan met het uitgebrachte bod zal Armitages Boy dus een nieuw onderkomen vinden.

Het duo was sinds 2010 samen actief. Ondanks een langdurige blessure hebben ze zich meermaals internationaal geplaatst. Recent haalden ze nog de tweede plaats tijdens de vijf-ster Grote Prijs in Dinard, Frankrijk.

Begin augustus maakten de eigenaars van Armitages Boy (v. Armitage) de plannen voor de verkoop bekend. De hengst werd in de verkoop gezet door het syndicaat van eigenaren, bestaande uit Christophe Mabille, Gregory Mars, Guillaume Canet en zijn ruiter Aymeric de Ponnat. Het idee was er al langer, maar werd door de deelname aan de Wereld ruiterspelen uitgesteld tot dit jaar. In 2013 sprongen Armitages Boy en Aymeric nog naar de overwinning met het Franse team in de FEI Nations Cup Finals.