Baloutbet du Rouet zonen zorgen voor interessante keuringsdagen

Met nog een reguliere keuringsdag op maandag, en de naar verwachting drukke nakeuring volgende week vrijdag voor de boeg, gaan er al 83 springhengsten door naar de tweede bezichtiging, welke is in 's-Hertogenbosch van 5 tot 8 februari.
"We hebben een aantal complete paarden gezien waarvan we denken dat ze nog ver zullen komen”, licht Daan Nanning toe.

Heel interessant is de scherpe Baloubet du Rouet-zoon Genius (uit Nicce prest v.Cantus, fokker H.C.C.M. Ongering uit Groningen) van f/g A. en W. Wolters uit Groningen en mede-geregistreerden Kees van den Oetelaar en Eric van de Vleuten. “We hebben drie beloftevolle Baloubet’s kunnen selecteren, waaronder deze speciale halfbroer van Vleut. Ook met de heel goed springende Baloubet du Rouet x Quidam de Revel en de over veel vermogen beschikkende Baloubet du Rouet x Jalisco B zijn we verheugd.”

Een andere Baloubet du Rouet zoon is Boogie Boy d'Ive van Ive Horses uit Ninove, dewelke werd voorgesteld door VDL. Deze heeft langs moederszijde Quidam de Revel x Landgraf I en heeft als volle zus Banana d'Ive (GP met Charlotte Lund, nu in de USA). Eveneens is hij een zoon uit de volle zus van de moeder van For Passion d'Ive (For Pleasure x Quidam de Revel x Langraf I). Deze hengst is BWP gekeurd en won als 5-jarige de hengstencompetitie met Frederik Dekens.

Ook een compleet paard lijkt de Bacardi VDL-zoon Gehazia VDL (uit Tolivia VDL elite pref v.Corrado I) van f/g VDL Stud. “Bacardi heeft maar heel weinig gedekt dus we zijn blij dat er vandaag zo’n goede zoon van hebben gezien, die een goed model heeft en met veel reflexen en lichaamsgebruik springt.” Ook springfenomeen Big Star kreeg een zoon door naar de tweede ronde, de aparte G-Star ES (uit O-Jay pref prest v.Jumbo-Jet) van f/g Egbert Schep uit Tull en ’t Waal, een goed ontwikkelde hengst die met veel inzet en een goede sprongafloop springt.

Helaas moest er ook weer geconstateerd worden dat het onnatuurlijke springen van de hengsten van een aantal specifieke stallen toeneemt, en dat resulteerde in het wederom staken van één beoordeling van een hengst. “Het overdreven springen van de hengsten hebben we al een aantal keer vaker gezien deze dagen en dat is niet gewenst. Bij zo’n dergelijke geforceerde verrichting kunnen wij als commissie geen inschatting maken van de natuurlijke aanleg. Gelukkig laat het overgrote deel van de hengsten zich wel goed beoordelen.”

Bron: KWPN