Afstammelingenkeuring Trafalgar: ras, lichtvoetigheid en souplesse

Afstammelingenkeuring Trafalgar: ras, lichtvoetigheid en souplesse
Gisteren heeft de afstammelingenkeuring van de hengst Trafalgar (Totilas x Lord Loxley) plaatsgevonden. Trafalgar heeft hiermee voldaan aan de voorwaarden voor de hengstenselectie.

De alle zes donkerbruin tot zwart gekleurde veulens werden gepresenteerd aan commissieleden Marian Dorrestein en Reijer van Woudenberg en seniorinspecteur Wim Versteeg. Er waren zes veulens aanwezig, die volgens Dorresteijn “goed in de collectie van de thuis gescoorde veulens passen”. De vrij uniforme groep in het dressuurtype staande veulens waren volgens de commissie ruim voldoende tot goed ontwikkeld, met een goed gevormde hals en een voorhand die goed werd gebruikt. Kenmerkend voor deze rassige veulens is de lichtvoetigheid en souplesse in beweging. “De veulens hebben een goede schoft en een goed aangesloten bovenlijn. Het fundament straalt hardheid uit, maar af en toe hebben we een teer voorbeen geconstateerd. Het achterbeen is soms lang en staat soms achter het zwaartepunt. In beweging tonen de veulens takt en lichaamsgebruik. In draf tonen ze ruim voldoende houding, maar het achterbeen kan krachtiger ondertreden. De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte en de veulens tonen balans.”

Tot beste veulen van de collectie werd verkozen Mister M, uit de elitemerrie Falada (Fidermark x Lauries Crusador xx), gefokt en geregistreerd door mevrouw Lindeman uit Barneveld.

Zodra de hengstenkeuringscommissies van de diverse fokrichtingen alle rapporten hebben samengesteld, worden deze gepubliceerd in IDS en in onze database.