Acht driejarige tuigpaardmerries uitgenodigd voor de Centrale Keuring

Acht driejarige tuigpaardmerries uitgenodigd voor de Centrale Keuring
Vanmorgen kwamen de eerste driejarige tuigpaardmerries van dit seizoen in de keuringsbaan tijdens de Lokale Keuring van regio Oost in Wezep.

Acht driejarigen werden beoordeeld en alle acht verdienden een uitnodiging voor de Centrale Keuring, waar wordt besloten of zij het sterpredicaat krijgen toebedeeld. Merrie-inspecteur Viggon van Beest vertelt: "Het was een keuring met een gemiddelde kwaliteit, zonder ondereind en zonder uitschieters. We hopen dat een aantal van de merries zich tijdens de Centrale Keuring nog wat beter laten zien in beweging." Het gezelschap driejarigen dat dus in zijn geheel naar de CK is doorverwezen, bestaat uit drie dochters van Atleet, twee van Cizandro en van Eebert, Sander en Victory ieder een dochter.

Hiernaast legden twee merries hun alternatieve IBOP af in Wezep vanmorgen. de vierjarige Ivirona (Eebert uit Virona ster v.Waterman), voorgesteld door haar fokker Antoon Epskamp, kreeg een constante cijferslijst met achten op alle onderdelen, behalve de looplust die een 7,5 liet noteren. Met een totaal van 79,5 heeft zij een goede eerste score neergezet. Bij een tweede voldoende resultaat in een alternatieve IBOP, wordt deze ster PROK-merrie automatisch elite. "Deze vosmerrie heeft een natuurlijke manier van bewegen met een groot zweefmoment en veel actie", aldus Van Beest.

Evenveel punten kreeg de achtjarige schimmelmerrie Di Sarrono (Victory uit Silvesta keur v.Waterman, fokker R. Nout uit Geldermalsen) van A. de Leeuw uit Winterswijk Woold, die werd voorgesteld door Lubbert van Oene. Van Beest: "Een aansprekende tuigpaardmerrie met veel looplust en veel actie in de benen."Aangezien de in de sport niet onsuccesvolle merrie eerder al eens een alternatieve IBOP liep met een score van 80,5, gaat zij na vandaag als keurmerrie door het leven.