25 dressuur hengsten door naar 2e bezichtiging

Vandaag ging de eerste bezichtiging voor dressuurhengsten van start en dat resulteerde gelijk in een mooie oogst van 25 hengsten voor de tweede bezichtiging, uit een groep van 57 deelnemende hengsten. De hengstenkeuringscommissie toonde zich dan ook heel tevreden. “We hebben een goede groep hengsten kunnen selecteren die we graag terug zien in ‘s-Hertogenbosch.

We hebben enerzijds geselecteerd op het exterieur en fundament, en anderzijds op het bewegingsmechanisme. De maat en het formaat van de hengsten viel positief op en ook de bloedspreiding binnen de 25 geselecteerde hengsten stemt ons tevreden”, sprak Wim Ernes, die de hengsten samen met Marian Dorresteijn en Reijer van Woudenbergh beoordeeld.

Onder de geselecteerde hengsten bevinden zich zeven zonen van Jazz, die daarmee weer een sterke indruk achterliet. Eén van de opvallende Jazz-zonen is Galaxie Terra (uit Zon Terra elite EPTM-dres v.Future, fokker P. Bregman uit Benningbroek) van Familie Van Vliet uit Maasdijk, die met veel kracht en techniek beweegt. Ook de niet al te grote, maar sterk bewegende Jazz-zoon Genesis (uit Paerel II ster pref prok v.Silvano N) van f/g Stoeterij Het Maalwater uit Oude Niedorp en mede-geregistreerde Paardencentrum De Dalhoeve behoort tot de meest opvallende paarden van de dag.

Daar toe kan ook de naamloze De Niro-zoon (uit Wallone v.Wolkentanz, fokker U. Lahmann-Gehrke uit Wittingen) van Jan Greve worden gerekend, die met een goede houding beweegt en een sterke galop toont, evenals de goed ontwikkelde en met veel afdruk bewegende Glamourdale (Lord Leatherdale uit Thuja v.Negro, fokker J.W. Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel) van Van Olst Horses, de patent bewegende Galileo’s Bria (Fidertanz uit Rohbria v.Rohdiamant) van f/g W. & I.G.M. van Gisbergen-Sponselee, Van Olst Horses, Emmy de Jeu en Ellanbrae Park. Tot slot kan de complete Johnson-zoon Guess Who (uit Rohdiva pref v.Rohdiamant) van f/g Matty Marissink uit De Wijk en Wim ten Pas uit Winterswijk genoemd worden, ook hij liet een goede indruk achter met zijn fraaie model en bewegingstechniek.

Bron: KWPN