16 veulens vanuit Friesland naar Ermelo

16 veulens vanuit Friesland naar Ermelo
Zoals in Friesland gebruikelijk waren de springveulens op de CK was van goede kwaliteit, en de elf beste mogen door naar de Nationale Veulenkeuring waaronder de kampioen Music Maker (v.Cohinoor VDL). Ook de dressuurveulens vormden een goede groep. Kampioen Magnum Gold VK (v.Dettori) mag met vier andere veulens naar Ermelo.

De voorgeselecteerde veulens maakten een goede indruk in Harich. Bij beste 14 springveulens konden terug komen voor het formeren van de kopgroep, waarvan de top-elf een uitnodiging ontving voor de NVK tijdens de KWPN Kampioenschappen. Music Maker (Cohinoor VDL uit Gheminka keur EPTM-spr van Cantos) van fokker Sjouke de Groot uit Hinnaard verdiende de kampioenstitel. “Dit is een goed gemodelleerd veulen dat in beweging duidelijk weet te overtuigen. In galop valt hij op met zijn goede balans en ook in draf beweegt hij met goede afdruk. Daarmee hebben we hem op kop geplaatst van deze sterke groep springveulens”, lichtte juryvoorzitter Cor Loeffen toe. Op de tweede plek eindigde de aansprekende, lichtvoetig galopperende Marley SMH (Harley VDL uit K-Quintana van Quidam de Revel) van fokker Minne Hovenga, terwijl de charmante en atletische Moonlicht (Grand Slam uit Bryolieta T ster van Indoctro) van fokker M. Terpstra als derde opgesteld kon worden.

Dettori brengt kampioen

De kampioen in de dressuurrichting komt uit de eerste jaargang van verrichtingstopper Dettori. Deze Magnum Gold VK (uit Wilanta elite sport-dres d-oc van Flemmingh) van fokker A. Vogelaar en Jantine Knol werd eerder al reservekampioen op de lokale keuring en overtuigde nu opnieuw. “Dit goed ontwikkelde veulen heeft een mooi, atletisch model. Hij stat met een goed lichaamsgebruik en valt op met zijn houding en lichtvoetigheid in draf. Ook in galop valt dit aansprekende veulen op met zijn goede balans”, sprak Marian Dorresteijn. Magnum Gold VK mag samen met vier andere dressuurveulens naar Ermelo, waaronder de jeugdige, met een goed achterbeengebruik bewegende  Mythilas (Glock’s Toto Jr. uit Allure ster van UB40) van fokker S. de Kort uit Ysbrechtum en de rassige, lichtvoetige en met goede houding bewegende Melody van de Getswerder (Total U.S. uit Genji stb prok van Apache) van fokker J.A. Kuipers uit De Hoeve, die tweede en derde werden.