16 springhengsten ingeschreven bij het KWPN

16 springhengsten ingeschreven bij het KWPN
De kwaliteit in het voorjaarsonderzoek was bij de springhengsten dusdanig dat 13 driejarigen en 3 oudere hengsten konden worden ingeschreven.

Maar liefst 13 hengsten zijn goedgekeurd met een totaalscore van 80 punten of hoger. De kwaliteit in de breedte is dan heel opvallend binnen dit gezelschap. “Ik denk niet dat we al eerder zo’n sterke groep springhengsten hebben kunnen inschrijven. We hebben veel complete hengsten kunnen goedkeuren, die zowel qua springkwaliteiten, exterieur als pedigree weten te overtuigen”, sprak voorzitter Cor Loeffen enthousiast. “Ook met de rijdbaarheid en instelling hebben de meeste hengsten ons echt weten te overtuigen in dit onderzoek.”

Twee Harley VDL-zonen
Twee zonen van keurhengst Harley VDL behaalden de hoogste score, namelijk 86.5 punten. Onder hen Jenssen VDL (uit Zirsinaa van de Leeuwerk Z van Zirocco Blue VDL, fokker R. Joosen uit Sint-Lenaarts), die negens behaalde voor zijn galop en reflexen. Ook een heel compleet springpaard lijkt de eveneens van Harley VDL-afstammende Justice HL (uit Noblesse Oblige elite pref prest van Epilot, fokker Corry Dolstra uit Noordwolde), die aangekocht is door De Wiemselbach. Hij blinkt uit met zijn goede rijdbaarheid (9,5) en liet dat ook tijdens het examen zien. Daarnaast kreeg hij een 9 voor zijn instelling.

Toptalenten
Behalve Harley VDL kreeg ook de keurhengst Verdi en topvererver Kannan twee zonen goedgekeurd. Van laatstgenoemde stamt onder andere de goedgekeurde kampioenshengst Jardonnay VDL (uit Duzella elite IBOP-spr van Indoctro, fokker Jan van Gestel uit Hilvarenbeek) af. Met 84 punten kan hij met een hele mooie, constante cijferlijst naar huis. Een andere uitblinker bleek de Holsteins gefokte Jacadello (Cascadello uit B-La Palma van Lordanos, fokker Harm Thormählen) van Stal Hendrix. Deze patente schimmelhengst viel op met zijn goede techniek (9), rijdbaarheid (9) en vermogen. Hij kwam uit op 86 punten.