12 vierjarigen dubbel foutloos in Blom Hengstencompetitie

12 vierjarigen dubbel foutloos in Blom Hengstencompetitie
Alle paarden die in de klasse L van de Blom Hengstencompetitie in beide omlopen foutloos waren, deelden de eerste prijs. Onder hen I Am Codex (v.Codex One) onder Bart Lips, die in het verrichtingsonderzoek van vorig najaar de hoogste punten behaalde.

Van de 34 deelnemers sprongen er twaalf dubbel foutloos, waaronder zeven KWPN-goedgekeurde hengsten. De twee meest recente toevoegingen aan het KWPN-hengstenbestand, de onlangs ingeschreven Cantona TN (Codex One uit Claudia Z van Caretano Z, fokker Martien van de Bruggen uit Goirle) met Zoï Snels en It’s Otto (Etoulon VDL uit Uranda JB ster IBOP-spr pref van Coromino, fokker J.M. Breukink uit Brummen) onder Willem Verdonk, behoorden hier ook toe.

Drie keer Van de Bruggen
Ook een opvallende verrichting liet de KWPN-goedgekeurde hengst I Am Codex (Codex One uit Capitola Z van Calvaro Z, fokker Martien van de Bruggen uit Goirle) met Bart Lips zien. Hij etaleerde zijn extra afdruk, lichaamsgebruik en atletisch vermogen in beide omlopen. Een mooi succes voor fokker Van de Bruggen, die ook nog zijn derde fokproduct in deze rubriek – de Casall-zoon Casago II – foutloos zag finishen. “Vanaf het eerste moment geeft I Am Codex mij een geweldig gevoel”, vertelt zijn ruiter Bart Lips. “En elke sprong bevestigt hij dit goede gevoel. Hij springt altijd op dezelfde manier, met veel power en afdruk, en heeft een super instelling. Een foutje maken doet hij zelden, want hij wil er echt van af blijven. We doen mooi rustig aan met hem, want een paard met zijn kwaliteiten hoeft geen 20 concoursen per jaar te lopen nu. Met twee nulrondes is de missie voor vandaag weer geslaagd!”

Uitslagen