Van Roekel scoort vierde stek op Kampioenschap

Met haar Coral Estate Bylbao heeft de Nederlandse Nienke van Roekel een mooie vierde plaats behaald op het EK eventing voor junioren en Young Riders. De 21-jarige amazone keek leuk uit naar een tweede of derde plaats voor aanvang van haar springproef. Ze sprong uiteindelijk van de zesde naar de vierde stek. Het Europees kampioenschap werd uiteindelijk gewonnen door de Fin Elmo Jankari met Dutchess Desiree. Reeds na zijn mooie dressuur proef nam de Fin de leiding en die plaats stond hij niet meer af.

Pierre Touzaint volgde op de tweede plaats met Pin Up de Mai terwijl het brons naar de Duitser Nils Trebbe ging met Priemus 52.2. Bij het landenklassement was er helaas geen plaats weggelegd voor het Nederlandse team dat werd uitgeschakeld na de cross.

Bij de junioren was er voor aanvang van het springen nog wel een team in de strijd. Helaas noteerde Joyce van de Kuilen er een uitsluiting na twee weigeringen met Izalco. Geen enkele Nederlander wist de top 20 te halen bij het springklassement waarna het goud voor de Fransman Robin Boulanger was. Zilver ging uiteindelijk naar de Ierse Elizabeth Hayden terwijl Brons voor de Engelse Will Furlong was weggelegd.

Bron: Equnews< .nl/strong>
Foto's: Belgische equipe