Tim Lips strandt op 11e plaats in CCI**** Luhühlmen

Tim Lips strandt op 11e plaats in CCI**** Luhühlmen
De CCI**** eventing competitie in Luhmühlen is ten einde gelopen. Na het optellen van alle punten in de verschillende rubrieken is het de Duitse Amazone Julia Krajewski die met Samourai Du Thot  de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen. Na een tweede plaats in de cross en dressuur behaalde zij in de showjumping een score van 41 punten wat voldoende was om de overwinning binnen te halen.

De Nederlander Tim Lips die zich reeds van zijn beste kant liet zien de voorbije dagen werd uiteindelijk 11e in de ranking. Na een 7e plaats in dressuur en een snelle cross stond Tim Lips  op een vijfde plaats, met 13 strafpunten in de showjumping viel hij terug naar een naar de 11e plaats.

Tot voor het onderdeel showjumping was het Bettina Hoy die stevig aan de leiding stond met haar paard Designer 10. Na de overwinningen in dressuur en de cross en met nog 1 onderdeel te gaan trad zij vandaag de piste in als grote kanshebber op de overwinning. Met 7 strafpunten en een totaal score van 43 punten in de showjumping moest zij zich uiteindelijk tevreden stellen met een derde plaats op de ranking.

Tussen de twee Duitse amazones nestelde de Brits Nicola Wilson zich. Zij behaalde een vierde plaats in dressuur, een derde plaats in de cross en met een score van 41.70 punten belandde ze daarmee op de tweede plaats.

De Belgische amazone Lara De Liedekerke stond na een minder start in dressuur na de cross op een 16e plaats. Zij wist met haar paard Alpaga d'Arville deze plaats te behouden na de showjumping.