Tim Lips: "Ik zal niet deelnemen aan het EK, daarom stap ik uit het A-Kader"

Tim Lips: "Ik zal niet deelnemen aan het EK, daarom stap ik uit het A-Kader"

Via zijn blog praat Tim Lips ons bij over zijn plannen in 2017. Nadat van de week al bekend werd dat zijn vader Martin Lips niet langer de chef d'equipe zal zijn voor het eventingteam, geeft nu ook Tim Lips aan dat hij uit het A-Kader zal stappen het komende jaar. Hij zal namelijk niet gaan deelnemen aan het EK, waardoor een andere ruiter zijn plaats in het A-kader team krijg. Wel staat er nog genoeg voor de ruiter op de planning.


"Ik heb groot nieuws over het komende jaar. Er staat een hoop te gebeuren en veranderen, bovendien verheug ik mij ook op de mooie wedstrijden die komen gaan in 2017", begint hij zijn blog.





DOOR MET SPONSOREN EN BAYRO




Allereerst kan ik vertellen dat mijn sponsoren Bavaria, van Kessel Olie en Haegens Kraanverhuur hun samenwerking met mij hebben verlengd voor een jaar. Super goed nieuws! Ik ben heel blij dat ze het vertrouwen in mij hebben om verder te gaan en kijk uit naar nog een jaar samen. Nog meer goed nieuws: ik kan Bayro voorlopig blijven rijden. Zijn eigenaren hebben besloten hem in ieder geval in 2017 bij mij te laten en dat is natuurlijk fantastisch. Ik ben hen heel dankbaar dat ik in het zadel blijf van Bayro. Hij is weer helemaal terug in training en hartstikke fit en fris.






Ik had hem meegenomen naar een indoor wedstrijd in Geneve en dat concours leek wel een soort trigger voor hem. Hij werd ineens weer heel gretig in de cross en dat heeft hij tot nu toe ook in de training vast gehouden. Alsof hij nu na zijn vakantieperiode even een wedstrijd nodig had om er weer echt zin in te krijgen. Geneve was sowieso een geweldig evenement. Heel goed geregeld, we zijn daar ontzettend in de watten gelegd.



FOCUS OP BADMINTON




Maar ik heb nog meer nieuws. In overleg met de eigenaren van Bayro heb ik besloten mij in 2017 te concentreren op een aantal grote, prestigieuze concoursen zoals Badminton en Boekelo en niet mee te rijden op het EK. De timing van het EK is onhandig met de China Games, waar ik mijn Chinese team op moet voorbereiden. Daarnaast vind ik het fijn om wedstrijden te gaan rijden die ik echt heel leuk vind.






Badminton is de grootse ter wereld, dus daar ga ik nu de eerste helft van het seizoen helemaal naar toe werken. Dat ik het EK laat schieten heeft ook ten gevolg dat ik uit het kader stap. Maar ik hoop aan de eisen te kunnen voldoen om in 2018 gewoon weer terug in het kader te komen. Want via het WK wil ik uiteraard vol voor de Olympische Spelen in Tokio gaan.



BONDSCOACH




Misschien hebben jullie gisteren al gehoord of gelezen dat mijn vader niet langer de eventing bondscoach is. Dat was wel even schrikken, ik had het niet zien aankomen. We zullen even moeten wennen aan de nieuwe situatie. Ik heb diep respect voor het werk dat mijn vader verzet heeft voor de Nederlandse eventingsport.






We zijn nu bij mijn schoonouders in Frankrijk en mijn ouders zijn ook mee. Samen vieren we hier kerst en behalve dat dat heel gezellig is, is het ook best fijn om even een paar dagen weg te zijn van de paarden. Dan kunnen we weer met volle energie het nieuwe jaar tegemoet, ik heb er zin in! Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!!”